Wat is een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi staat voor luxe en het heerlijk ontspannen in de tuin. In de zomer creëer je op en eenvoudige manier jouw eigen wellness in de tuin. Daarbij komt het grote voordeel dat een opblaasbare jacuzzi namelijk gemakkelijk op te zetten is en bovendien vrij weinig onderhoud heeft. In tegenstelling tot een vaste jacuzzi zijn daarnaast de kosten van de aankoop veel lager en heb je bovendien niet standaard een vaste plek voor de opblaasbare jacuzzi nodig. Deze is immers ook weer gemakkelijk te demonteren. Hier onder vind je een paar tips bij de aankoop en het onderhoud van een opblaasbare jacuzzi. 


Waar moet je aan denken als je een opblaasbare jacuzzi gaat kopen?

Wil je een opblaasbare jacuzzi kopen? Kijk dan eerst goed naar de soorten en maten die te verkrijgen zijn. Het kwaliteitsmerk Intex biedt bijvoorbeeld opblaasbare jacuzzi’s met bubbels, jets of allebei. Deze zijn te verkrijgen in zowel een ronde als een vierkante vorm. Er zijn daarnaast ook jacuzzi’s te verkrijgen met een zoutwatersysteem. Vergeet ook niet om te kijken voor een mooie plek in de tuin waar de jacuzzi kan staan. Er zijn ook een aantal handige accessoires te verkrijgen. Neem bijvoorbeeld het zitje voor in de opblaasbare jacuzzi en een hoofdkussen voor nog meer comfort. Daarnaast is er ook een bekerhouder te verkrijgen zodat je jouw drinken op de rand van de opblaasbare jacuzzi kwijt kunt.

Tips bij het onderhoud van een opblaasbare jacuzzi

Het is aan te raden om een keer per jaar de opblaasbare jacuzzi goed te reinigen. Vooral de reiniging van de leidingen is erg belangrijk voor de levensduur van de jacuzzi. Voor het onderhoud zijn ook verschillende speciale onderhoudsproducten te verkrijgen. Met goed onderhoud kent de opblaasbare spa een levensduur tot wel 12 jaar. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de gebruiksintensiteit. Gemiddeld koop je een opblaasbare jacuzzi voor ongeveer 10 jaar. De overige onderdelen zijn over het algemeen onderhoudsvrij.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Tuinmeubelland?
Mis geen tuininspiratie en vul onderaan deze pagina je mailadres in!