Retouren

Retourkosten

Tuinmeubelland brengt retourkosten in rekening wanneer het product niet naar wens is of niet aan de verwachtingen voldoet. Voor het retourneren van producten worden de transportkosten doorgerekend aan jou als klant. Globaal kun je rekening houden met de volgende retourkosten als je van de aankoop af wilt zien. Neem contact op met de klantenservice om naar de daadwerkelijke kosten te informeren.

Product Retourkosten
Loungeset standaard € 80,-
Loungeset groot / Lounge dining set    € 140,-
Tuinset met 4 stoelen € 80,-
Zweefparasol € 40,-
Parasolvoet natuursteen € 40,-
Standaard aluminium parasol € 25,-

Ruilen en retourneren

Tuinmeubelland doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met jouw aangekochte product. Mocht je toch van de koop willen afzien, dan kan je de bestelling ruilen of retourneren. Tot 14 dagen na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Je kunt de overeenkomst ontbinden door dit binnen 14 dagen na ontvangst van het geleverde product via het retourformulier op de website aan ons door te geven. Binnen 14 dagen nadat Tuinmeubelland de melding heeft ontvangen, dien je het/de betreffende product(en) retour te zenden naar Tuinmeubelland, ofwel te laten ophalen door de transporteur. Uitgesloten van de bedenktermijn zijn: op maat gemaakte producten (zoals bijvoorbeeld kussens).

Het wordt aangeraden om bij het afhalen of bij bezorging jouw bestelling goed te controleren. Mocht deze incompleet of beschadigd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk hierover contact met ons op. Artikelen die je wilt retourneren dienen in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking aangeboden te worden, tevens moet het product ongeschonden zijn. In beide gevallen zal Tuinmeubelland het aankoopbedrag en de verzendkosten van de bezorging aan je terugbetalen. Dit gebeurt binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wanneer een retour of omruiling bij je afgehaald dient te worden, zullen we vooraf de kosten met je bespreken. Verderop in dit artikel vind je een indicatie van mogelijke retourkosten.

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of een totaal ander artikel, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze bestelling. Moet het artikel omgeruild worden door een fout van ons of door een defect, dan bespreken we graag de verdere procedure. Wanneer je een product retourneert waar door jouw eigen gebruik schade aan is ontstaan, zal Tuinmeubelland.nl hiervoor kosten bij je rekening brengen.

Retourproces

Tuinmeubelland is alleen gehouden een verzoek tot terugbetaling van de verkoopprijs (of omruiling) goed te keuren wanneer je dit binnen 14 dagen na ontvangst van de aankoop meldt en wanneer dit voldoet aan de volgende voorwaarden:

  • Er is geen sprake van een defect. Bij een defect mag Tuinmeubelland de waardevermindering aan je doorberekenen.
  • Je kan gelijktijdig aan de melding de originele kassabon of factuur overleggen, of een ander bewijs van aankoop. 
  • Het product dient aangekocht te zijn in een Tuinmeubelland winkel of in één van de Tuinmeubelland webshops.
  • Het product moet compleet, onbeschadigd en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking zijn verpakt.
  • Het product is ongebruikt.

Tuinmeubelland behoudt zich het recht voor kosten in rekening te brengen indien het product door gebruik beschadigd is of er reeds gebruik is gemaakt van het product.

Uitgesloten van retour en omruiling
Uitgesloten van retour en omruiling zijn op maat gemaakte producten. Kom je er na gebruik achter dat het artikel niet bevalt, kan dit gebruik ertoe leiden dat Tuinmeubelland de waardevermindering die daardoor is ontstaan door te berekenen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met de productspecialisten van de klantenservice zodat je een product uit kunt kiezen dat aan jouw wensen voldoet.

Hoe te retourneren

Tuinmeubelland probeert ook het retourproces zo eenvoudig mogelijk te maken. Hieronder de stappen hoe een retour in zijn werk gaat. Je kunt binnen 5 werkdagen een inhoudelijke reactie van de serviceafdeling verwachten. De serviceafdeling zal verder beoordelen of de kosten voor de retourzending voor uw rekening of voor de rekening van Tuinmeubelland zijn.

  1. Meld jouw retour online aan via het retourformulier. Na ontvangst maakt Tuinmeubelland een afspraak om het product op te halen, dan wel vraagt Tuinmeubelland je het product retour te sturen via een pakketdienst. Kosten voor retour zijn in de regel voor jouw rekening. Tuinmeubelland kan aan de hand van jouw gegevens op het formulier de retourorder in de gaten houden.

  2. Je mag ook gebruik maken van het Europees modelformulier voor herroeping, echter voor een snellere en correcte afhandeling is het retourformulier van Tuinmeubelland de makkelijkste optie.
  3. Bij ontvangst van het product en een volledig online ingevuld retourformulier zorgt Tuinmeubelland ervoor dat je jouw aankoopbedrag zo spoedig mogelijk retour ontvangt, uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping. Tuinmeubelland boekt jouw betaling zo spoedig mogelijk terug. Binnen uiterlijk 14 dagen na herroeping, inclusief eventuele standaard verzendkosten voor de heenzending. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee je de oorspronkelijke transactie hebt voldaan, tenzij je uitdrukkelijk anderszins hebt verzocht. In ieder geval zullen er voor de terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of dat je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. De verzendkosten voor het retourneren (of ophalen van het product) worden meestal wel ingehouden wanneer je via het herroepingsrecht jouw aankoop retourneert. Kijk hiervoor bij de ‘retourkosten’.

  4. Wanneer je gebruik maakt van een van beide formulieren, herroep je de overeenkomst.

  5. Tuinmeubelland vraagt je naar de reden voor de retour, om zo mogelijk de dienstverlening te verbeteren. Je bent echter niet verplicht om een reden voor de retour op te geven. 

Reden van retour

Bij Tuinmeubelland hoef je niet aan te geven waarom je jouw aankoop retour wilt doen. Mocht het aan de werkwijze van Tuinmeubelland liggen dat je jouw aankoop retour wilt doen, dan hoort Tuinmeubelland dit uiteraard graag. Hierdoor kan Tuinmeubelland haar dienstverlening blijven verbeteren.

Een voorbeeld van retour kan zijn: de laagste prijsgarantie. Wanneer Tuinmeubelland een lagere prijs over het hoofd heeft gezien, vraagt Tuinmeubelland je de kans om dit aan te passen zodat je alsnog de laagste prijs hebt.

Retour adres

Het retouradres van Tuinmeubelland is:

Tuinmeubelland Web / Retouren

Retournummer RMA  ... * 

De Kolk 91

8255 PD Swifterbant

* Let op:

Wij vragen je voordat je daadwerkelijk iets retour stuurt, eerst contact op te nemen met Tuinmeubelland via het retourformulier. Kijk voor het retourformulier en de werkwijze bij het kopje 'Hoe te retourneren'. Kijk daarnaast ook naar eventuele retourkosten.

Je ontvangt dan van ons een RMA retournummer welke je kunt invullen op het retourformulier, dit zorgt er voor dat wij het retourgestuurde product kunnen herleiden naar de aankoop. Wij vragen je bij deze vriendelijk om deze werkwijze echt te volgen, zodat in ons magazijn de retourzendingen ook goed herkend kunnen worden en niet kwijt kunnen raken.