Koopzondag 3 maart > 4 mega stores >

Landelijke tuinstoel bij Tuinmeubelland

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Landelijke tuinstoel kopen?

Zin om na een dag hard werken even te ontspannen in jouw landelijke tuin? Dat kan in een heerlijke comfortabele tuinstoel van Tuinmeubelland. Neem even tijd voor jezelf, geniet van een drankje en geniet van de rust. Bij een landelijke tuin hoort natuurlijk ook een landelijke tuinstoel. De landelijke stijl is een populaire stijl binnen de tuintrends en komt ieder jaar weer terug.

De landelijke tuin

Een landelijke tuin is een term die je vaak hoort, maar wat is nou precies een landelijke tuin? Een landelijke tuin is een breed begrip, maar komt eigenlijk neer op een tuin met veel groen (bloemen/planten) en natuurlijke elementen. De tuin hoeft niet strak georganiseerd te zijn, geen strakke lijnen. Het is een prachtige ruime tuin met gras, natuurlijke elementen en prachtige bloemen.

Tips voor het inrichten van een landelijke tuin

Het grootste voordeel van een landelijke tuin is dat het niet recht ingedeeld hoeft te worden, juist geen strakke lijnen. In een landelijke tuin kunnen juist heel goed grind kronkelpaden aangelegd worden van zitje naar zitje of van huis naar het einde van de tuin. De tuin moet voornamelijk bestaan uit groene elementen. Denk aan fruitbomen, lavendel, klimop, blauwe regen, rozen, veldbloemen en natuurlijk gras! Probeer zoveel mogelijk natuurlijke elementen in de tuin te verwerken, zoals een oude houten regenton, pergola of een stenen muurtje.

Landelijke tuinstoel

Vaak is een landelijke tuin vrij groot met verschillende zitjes en hoekjes. Een tuinstoel is ideaal om een klein knus plekje te creëren, waar jij tot rust kan komen. Deze hoek kun je maken door planten of bomen als een afscheiding van te tuin neer te zetten.

In dit knusse hoekje kun je dan genieten in een tuinstoel, maar je kunt ook een ligbed, schommelstoel of een sierlijke tuinbank neer zetten. Zorg er wel voor dat je mooi uitzicht hebt op je tuin, waardoor je mooi wegkijkt.

Wicker tuinstoel

Hout en wicker zijn materialen die geschikt zijn voor een landelijke tuin. Een wicker tuinstoel is gemaakt van een hoogwaardig lichtgewicht aluminium binnen frame, met daar om heen wicker kunststof vlechtwerkdraad. Er zijn veel variaties in kleurstellingen, draaddiktes en draadvormen.

Er zijn verschillende soorten vlechtwerkdraad:

  • Plat vlechtwerkdraad
  • Rond vlechtwerkdraad
  • Halfrond vlechtwerkdraad
  • 2-half vlechtwerkdraad; een plat vlechtwerkdraad met het uiterlijk van twee draden
  • L-shape vlechtwerkdraad; een dik en plat vlechtwerkdraad met een robuust uiterlijk

Ben je op zoek naar veel comfort? Dan biedt een wicker tuinstoel met luxe rug- en zitkussens zeker een oplossing. Ook zijn deze luxe wicker tuinstoelen verkrijgbaar met een verstelbare of vaste rugleuning.

Wicker is eenvoudig te reinigen met een wicker reiniger en vervolgens beschermen met een protector. Hierdoor houd je het vlechtwerkdraad flexibel en zal het niet snel knappen. Wicker is dus makkelijk in onderhoud. Je kunt wicker ook altijd schoonmaken met een sopje van groene zeep.

Bekijk hier alle wicker tuinsets met landelijke tuinstoelen

Wil jij graag meer weten over de landelijke tuin en hoe je die het beste kunt creëren? Tuinmeubelland helpt je! Lees alles over het inrichten van een landelijke tuin.

Meer informatie over verschillende landelijke tuinmeubelen?

Bekijk dan eens:

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels