Tips voor het inrichten van een industriële tuin

Heb je wel eens aan het inrichten van een industriële tuin gedacht? De ideale tuin ziet er voor iedereen anders uit. De één ziet zichzelf helemaal loungen in een romantische tuin, de ander heeft liever een strakke tuin met industriële elementen. Bij het inrichten van een mooie industriële tuin is het van belang eerst de basis goed te hebben staan. Vanuit daar kun je verder met het verzamelen van de industriële tuinmeubels en elementen.


Industriële tuin; de basis

Wanneer je een tuin gaat inrichten is het belangrijk om eerst een plan te maken. Meten is weten, dus zorg voor een goede basistekening van je tuin. Waar komt het terras? Waar wil je eventueel een gazon neerleggen? Hierbij is het ook handig rekening te houden met de stand van de zon en de daarbij passende beplanting. Een industriële tuin creëer je door te werken met verschillende soorten materialen zoals hout, metaal en een tikkeltje retro (rieten rotan) tuinmeubelen.

Terras met grote industriële tuintafel

In een industriële tuin hoort natuurlijk ook een tafel. Een grote industriële tuintafel kenmerkt zich  door een stevige constructie met een robuust en sfeervol karakter. Met stevige poten en een mooi tafelblad van natuursteen, teakhout of Vironwood. De industriële tafels zijn verkrijgbaar met verschillende tafelpoot uitvoeringen. Het gaat namelijk vaak om grote, stevige tafels, waardoor een extra sterk onderstel erg belangrijk is.

  • Industriële tuintafel met U-poten: Een zeer stijlvol geheel. De U-poten staan aan de kop van de tafel.
  • Industriële tuintafel met kruispoten: de poten staan onder de tuintafel waardoor er gemakkelijk meerdere personen aan één kant kunnen zitten.
  • Industriële tuintafel met kruispoten met dwarsbalk: de poten staan onder de tafel met een robuuste dwarsbalk.

Styling industriële tuin Tuinmeubelland

Stijlvolle houten tuinmeubelen

Er zijn veel kenmerkende houten tuinmeubelen die perfect passen bij een industriële tuin. Hout is een fijne basis om te gebruiken in de tuin. Je kunt gaan voor een houten loungeset, teakhouten tuintafel of mooie houten tuinbank. Hout geeft sfeer en body aan jouw industriële tuin. Werk het geheel verder af met mooie groene planten zoals bamboe of een vijgenplant voor een stoer geheel.

Industriële woonaccessoires voor buiten

Ook tijdens de koelere zomeravonden kan je overheerlijk genieten in een industriële tuin. Door een heater onder een overkapping of in een parasol te hangen creëer je in mum van tijd een aangename temperatuur. Op die manier kan je nog lang van de zomeravond genieten. Heb jij geen overkapping maar wil je wel genieten van een aangename temperatuur, dan is een hangende heater een goede keuze. In de collectie van Tuinmeubelland zijn veel prachtige retro heaters te koop, die passen in een industriële stijl. Bekijk alle retro terrasverwarmers.

Een industriële tuintafel in de aanbieding kopen?

Ben jij op zoek naar de beste aanbieding tuintafel? Dan is de tuinmeubeloutlet van Tuinmeubelland zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Bij de drie mega stores van Tuinmeubelland staan vele tuintafels met een mooie aanbiedingsprijs. De tuintafel kun je bestellen in de winkel, of eenvoudig online. In de meeste gevallen is het zo dat wanneer je op werkdagen vóór 12:00 je bestelling plaatst, kun je ervoor kiezen om je bestelling de volgende werkdag al te laten bezorgen. Het échte genieten kan beginnen.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!