15% korting met code: KORTING15

Onderhoud kunststof tuinmeubelen

Kunststof tuinmeubelen onderhoud je het beste met een specialistisch reigingings- en onderhoudsmiddel. Producten vind je hier direct onder, voor advies en video instructie kijk je onderaan de pagina.

kunststof-onderhoud
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Het onderhouden van kunststof

Goed onderhoud aan je kunststof tuinmeubelen verlengt de levensduur van het product waardoor je langer van de tuinmeubelen kunt genieten. Het kunststof wat bij de meubelen wordt gebruik heeft een speciale UV-beschermer waardoor het minder snel zal uitdrogen of verkleuren. Het kunststof is van hoge kwaliteit waardoor het minder onderhoud vergt, al is onderhoud niet overbodig. Voer gemiddeld twee keer per jaar goed onderhoud uit aan jouw tuinmeubelen om nog langer te genieten van jouw kunststof tuinmeubelen, dit bestaat uit:

 • Beschermen
 • Reinigen
 • Opbergen

Kunststof onderhoud: video instructie

Kunststof tuinmeubelen beschermer

Kunststof is een mooi materiaal en uitstekend geschikt voor tuinmeubelen met mooie vormen en stijlen in vele kleurstellingen. Door het te beschermen met een Starbright kunststof beschermer blijft het kunststof soepel en zal het bij lage temperaturen niet breken. Een speciale kunststof beschermer zorgt ervoor dat het materiaal versterkt wordt en langer zijn kleur en sterkte behoudt. Tevens voorkomt de beschermer dat vuil door opspattend regenwater niet kan aanhechten.

 • Handige spuitflacon
 • Krachtige beschermer
 • UV-protector
 • Inhoud 650ML

Het gebruik van de kunststof beschermer

Tuinmeubelland legt graag stap voor stap het gebruik van het beschermmiddel uit:

 1. Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak goed schoon en droog is
 2. Spuit het product op het oppervlak
 3. Laat het zo’n vijf minuten inwerken
 4. Wrijf de beschermer goed uit met een droge en schone doek.

Reinigen van kunststof tuinmeubelen

Je kunt tuinmeubelen vervaardigd uit kunststof het beste met een sopje van groene zeep schoonmaken en een zachte doek of spons. Onder een zacht sopje wordt een sopje van groene zeep verstaan. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen. Om er voor te zorgen dat vuil minder goed hecht aan het kunststof kun je een bescherm laagje aanbrengen met autowas. Hierdoor spoelt het regenwater gemakkelijk van de meubels zonder dat er een vieze waas achter blijft.

Opbergen kunststof tuinmeubelen

Is het mooie zomerseizoen weer voorbij en wil je je tuin klaarmaken voor de winter? Dan is het raadzaam om bij kou en regenachtig  weer de kunststof tuinmeubelen op te bergen in de schuur of onder een speciale beschermhoes voor de stapelbare tuinstoel. Hierdoor blijven de meubelen nog langer mooi en geniet je extra lang van de tuinset.

Bij elke loungeset of tuinset op de website van Tuinmeubelland staat aangegeven welke beschermhoes het meest geschikt is voor het meubel wat jij hebt of wilt kopen. Alle medewerkers in de Tuinmeubelland mega stores beschikken over vakinhoudelijke informatie en helpen jou graag verder. Je bent van harte welkom.

Bekijk alle beschermhoezen  

Kunststof design tuinmeubelen kopen

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige kunststof tuinmeubelen dan is een bezoek brengen aan Tuinmeubelland zeker de moeite waard. Wil je je online oriënteren? Lees dan eens 'Wat zijn kunststof tuinmeubelen'. Bij Tuinmeubelland vind je een ruime collectie kunststof tuinstoelen.

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

winkelbreed1000