Let op: vrijdag 7 oktober gesloten >

Onderhoud wicker vlechtwerk tuinmeubelen

Wicker vlechtwerk tuinmeubelen onderhoud je het beste met een specialistisch reigingings- en onderhoudsmiddel. Producten vind je hier direct onder, voor advies en video instructie kijk je onderaan de pagina.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is wicker vlechtwerk?

Wicker is een uit kunststof (vlechtwerkdraad) vervaardigd materiaal wat veel gebruikt wordt bij buitenmeubelen en dat is niets voor niets. Het materiaal is namelijk ontzettend stevig, duurzaam en heeft een lange levensduur. Om deze levensduur te verlengen is goed onderhoud van belang. Tuinmeubelland adviseert graag over goed onderhoud aan jouw wicker tuinmeubelen. Voer twee keer per jaar goed onderhoud uit aan jouw tuinmeubelen, dit bestaat uit:

 • Beschermen
 • Reinigen
 • Opbergen

Wil je meer lezen over wat wicker tuinmeubelen zijn, lees dan de blog: Wat zijn wicker tuinmeubelen?

Wicker onderhouden: video instructie

Onderhoudsproducten voor wicker

Het reinigen van wicker tuinmeubelen

Aan het eind van het zomerseizoen of na intensief gebruik is het aan te raden om wicker tuinmeubelen goed schoon te maken. Dit kun je eenvoudig doen door een speciale vlechtwerk reiniger te gebruiken. Uiteraard is een zacht sopje van groene zeep ook mogelijk, alleen beschikt dat niet over speciaal toegevoegde reinigingsmiddelen. De vlechtwerk reiniger van het kwaliteitsmerk Starbrite verwijdert eenvoudig diep ingetrokken vuil, zoals groene aanslag, vogel- en spinnenuitwerpselen en zwarte strepen veroorzaakt door afgelopen regenwater. De beschermer is:

 • Handig in gebruik door de spuitflacon
 • Een krachtige reiniger
 • 650 ML

Het gebruik van de vlechtwerk reiniger

De onderhoudsproducten bij Tuinmeubelland speciaal voor wicker zijn zeer eenvoudig in gebruik. Lees hieronder stap voor stap hoe je de Starbrite vlechtwerk reiniger gebruikt.

 1. Voor gebruik de flacon goed schudden
 2. Spuit de reiniger rechtstreeks op het te behandelen oppervlak
 3. Laat de reiniger zo’n 30 seconden inwerken
 4. Verwijder met een natte spons het vuil met sopje eraf
 5. Spoel het tuinmeubilair rijkelijk met water af
 6. Wrijf het oppervlak tenslotte droog met een droge (en pluisvrije) doek
 7. Indien nodig de behandeling herhalen. Voor een optimaal resultaat gebruik je na de reiniging de vlechtwerk beschermer.

Wicker vlechtwerk beschermen met Starbrite

Om nog jaren lang te genieten van jouw wicker tuinmeubelen is een goede bescherming aan te raden. De speciaal ontworpen Starbrite wicker beschermer brengt een krachtig UV-filter aan op het materiaal ter voorkoming van verkleuringen en veroudering. Met een Vlechtwerk beschermer blijft het wicker vlechtwerk soepel en zal het bij lage temperaturen niet breken. De beschermer voorkomt dat vuil door opspattend regenwater kan aanhechten.

 De wicker beschermer heeft de volgende specificaties:

 • Handige spuitflacon
 • Zeer krachtige beschermer
 • Uitgerust met een hoog UV-protector
 • 650ML

Het gebruik van de vlechtwerk beschermer

Tuinmeubelland legt graag stap voor stap het gebruik van de beschermer uit:

 1. De flacon goed schudden voor gebruik
 2. Zorg ervoor dat het te behandelen oppervlak goed schoon* en droog is
 3. Breng het product minimaal aan op het oppervlak met een vaatdoekje
 4. Laat de vlechtwerk beschermer zo’n vijf minuten inwerken
 5. Wrijf de beschermer goed uit met een droge en schone (pluisvrije) doek

* Om het materiaal goed schoon te maken kun je een vlechtwerk reiniger gebruiken.

Opbergen vlechtwerk tuinmeubelen

Naast het reinigen en beschermen van jouw vlechtwerk loungesets of tuinsets is het aan te raden om deze te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Wanneer je de tuinmeubelen een langere tijd niet gebruikt zoals een zomervakantie, is het verstandig om ze af te dekken met een goede beschermhoes. De beschermhoezen in de collectie van Tuinmeubelland zijn gemaakt van een PVC-laag welke ademend is. De hoes is door de coating waterbestendig, maar de hoes is niet volledig waterdicht! Doordat de hoes niet volledig waterdicht is, is het aan te raden om afstand te creëren tussen de meubelen en de hoes door bijvoorbeeld een bloempot op het tafelblad te zetten.

De juiste beschermhoes kiezen

Bij elke loungeset of tuinset op de website van Tuinmeubelland staat aangegeven welke beschermhoes het meest geschikt is voor het meubel wat jij hebt of wilt kopen. Daarnaast beschikken alle medewerkers van de Tuinmeubelland mega stores over de benodigde kennis en informatie om jou verder te helpen. Je bent van harte welkom.

Bekijk alle beschermhoezen  

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de vier Tuinmeubelland mega stores, waar onze medewerkers altijd voor je klaar staan om je te adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en vindt wat je zoekt. Meer weten over de faciliteiten per tuinmeubelwinkel? Kijk dan op de winkelspagina's van:

Tuinmeubelland Dronten (XL 3000 m2)

Tuinmeubelland Hardenberg (XXL 5000 m2) Nieuw!

Tuinmeubelland Veghel (XL 3500 m2)

Tuinmeubelland Zaandam(XL 2500 m2) 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.