15% korting met code: KORTING15

Klachten

Is een bezorging niet helemaal goed gegaan? Of heb je een klacht over onze producten of onze service en wil je een klacht melden? We zoeken graag samen met jou naar een goede oplossing waar alle partijen zich in kunnen vinden. Gebruik voor het melden van een klacht of retour, ons eenvoudige klantenportaal. Zorg ervoor dat je alle gegevens bij de hand hebt, want: hoe vollediger de aanvraag, hoe sneller wij je kunnen helpen. Daarnaast vragen we bij klachtmeldingen altijd om één of meerdere foto's mee te sturen, ter beoordeling. Belangrijk: we stellen het erg op prijs als je je klacht zo spoedig mogelijk meldt. Indien mogelijk binnen 14 werkdagen na ontvangst. 

Hoe werkt het aanmelden van een klacht?

Voor het aanmelden van een klacht, vragen we je gebruik te maken van het eenvoudige klantportaal van Tuinmeubelland. Dit geldt zowel voor de online bestellingen als de bestellingen die via één van de mega stores zijn gedaan. Inloggen werkt als volgt:

  1. Ga boven in het scherm naar de knop:
    (op mobiel is alleen het icoontje zichtbaar) Account icoon Tuinmeubelland
  2. Je persoonlijke inloggegevens heb je ontvangen na het plaatsen van de order. Is dit niet het geval, dan kun je een account aanmaken met het e-mail adres die is doorgegeven bij het plaatsen van de order.
  3. Klik op het tabje ‘Klachten en retouren’ en volg verder de stappen op het scherm.
  4. De reactietijd vanuit Tuinmeubelland bedraagt ongeveer twee tot vier werkdagen. In de tussentijd kan je het product nog niet retour doen. Wij vragen je even onze reactie af te wachten. In ieder geval krijg je binnen veertien dagen na ontvangst van jouw klacht een inhoudelijke reactie van de service afdeling. 

Gegevens om bij de hand te houden

  1. Je ordergegevens: ordernummer, datum gekocht, factuurnummer, rekeningnummer/ibannummer.
  2. Omschrijving van de klacht en wanneer het om een beschadiging gaat dan minimaal 1 foto waarop de beschadiging duidelijk zichtbaar is. 

Hoe verder?

Tuinmeubelland doet er alles aan om een garantieclaim snel naar tevredenheid af te handelen. De service afdeling streeft er naar om binnen tien werkdagen contact met je op te nemen. De serviceafdeling beoordeelt de klacht en zal je informeren over de mogelijke oplossing(en). In ieder geval krijg je binnen veertien dagen na ontvangst van jouw klacht een inhoudelijke reactie van de service afdeling. 

Tuinmeubelland is gecertificeerd door de Nederlandse Thuiswinkelorganisatie en houdt deze richtlijnen aan. Hiervoor mag Tuinmeubelland het Thuiswinkelwaarborg keurmerk voeren. Mocht je er met Tuinmeubelland niet uitkomen, dan kun je een klacht indienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel. Informatie vind je op https://www.degeschillencommissie.nl/. Tevens kun je jouw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Maar uiteraard gaan we er altijd voor om eerst samen met jou als klant je vraag of klacht gewoon naar behoren op te lossen. Dat is ook waarom we de Thuiswinkel Waarborg garantie bieden.