Dit weekend: koopzondag in 4 Mega stores>

Weber barbecues en accessoires

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 97

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Weber
  Fire UpFire up houtskool briketten 3 kg
  Weber kokosbriketten 8 kg
  € 21,99 incl. BTW
 2. Weber
  Weber iGrill 2
  Weber iGrill 2
  € 154,99 incl. BTW
  Gratis verzending!*
 3. Weber
  Weber Connect Hub Case
  Weber Connect Hub Case
  € 39,99 incl. BTW
 4. Weber
  Weber Connect Smart Grilling Hub
  Weber Connect Smart Grilling Hub
  € 169,99 incl. BTW
  Gratis verzending!*
 5. Weber
  Weber Crafted braadkorf
  Weber Crafted braadkorf
  € 77,99 incl. BTW
 6. Weber
  Weber Crafted platte bakplaat
  Weber Crafted platte bakplaat
  € 119,99 incl. BTW
  Gratis verzending!*
 7. Weber
  Weber Crafted geglazuurde grillsteen
  Weber Crafted geglazuurde grillsteen
  € 119,99 incl. BTW
  Gratis verzending!*
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 97

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De echte Weber kwaliteit

De eerste kogelbarbecue met deksel is uitgevonden in 1952 in de Verenigde Staten (Chicago en Ilinois). Weber Stephen Holland B.V. is een volle dochter van het familiebedrijf en is opgericht in 2003. Sindsdien heeft Weber een enorme groei gekend. Dit komt mede door de goede productkwaliteit, de innovatieve producten en de goede service en dienstverlening.

Voordat de kogelbarbecue werd uitgevonden was het gebruikelijk om in Amerika op een bakstenen muurwerk met een grillrooster te barbecueën. Dit werd ook wel het bakstenen tijdperk genoemd. Bij slecht weer was dit niet te gebruiken doordat het vuur dan doofde bij regen. Het echte genieten ontbrak ook doordat het as aan het vlees bleef plakken en op de kleding terecht kwam. Het rooster roestte snel en het vlees brandde snel aan of werd van binnen niet gaar genoeg.

Weber innovaties door George Stephen

George Stephen probeerde hier een oplossing voor te maken door van een scheepsboei een barbecue met deksel te maken. Zo werd de kogelbarbecue uitgevonden. Hierna volgden meerdere modellen. Dit was de start van de eerste Amerikaanse barbecue cultuur.

Door het gebruik van het deksel komt er luchtcirculatie in de barbecue, zodat het barbecueën gezonder en makkelijker wordt. Hierdoor kan er indirect en direct gebakken worden. George Stephen en zijn vrouw lieten hun vrienden de grillgerechten proeven en door hun enthousiasme brachten zij de eerste kogelvormige barbecue op de markt. Dit was de Original Kettle.


stephen-weber

Deze bolvormige Kettle barbecue werd een succes door heel Amerika. Er volgde al snel een tweede doel: de barbecues zouden niet alleen van hoge kwaliteit en vernieuwend moeten zijn, maar ze moesten ook duurzaam zijn. Het product moest aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen zodat de mensen jarenlang konden genieten van hun barbecue. Weber heeft in de loop der jaren ook eigen accessoires en brandstoffen ontwikkeld om het barbecueën eenvoudiger, veiliger en lekkerder te maken. Weber heeft ook een Grill Academy opgericht, waar alles om barbecueën draait en om echte barbecue liefhebbers de kneepjes van het vak te leren.  

george-stephen2

Weber Premium dealer in Hardenberg

Barbecue liefhebbers kunnen hun hart ophalen in onze Tuinmeubelland mega store winkel in Hardenberg. We zijn premium dealer van Weber en dat betekend dat we een ruim en breed assortiment aan Weber barbecues en accessoires hebben. Ook hebben we verschillende Premium producten die alleen de premium dealer in het assortiment heeft.