Winkelen op afspraak bij Tuinmeubelland >

Het onderhouden van polyester

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onderhoud polyester

Polyester is goed te onderhouden. Tuinmeubelland geeft je een aantal tips, zodat je polyester het beste kunt onderhouden. Polyester is een materiaal wat vaak gebruikt word bij partytenten, parasoldoeken en tuinmeubelkussens. Wanneer je polyester goed onderhoudt, gaat het materiaal veel langer mee. Tuinmeubelland heeft verschillende onderhoudsproducten van het merk Eden in de collectie opgenomen, zodat je polyester goed kan reinigen en beschermen, herhaal deze behandeling ongeveer één á twee keer per jaar.

Het goed onderhouden van polyester bestaat uit:

  • Beschermen
  • Reinigen
  • Opbergen

Reinigen van polyester doek

Last van vlekken op je polyester parasoldoek? Koop dan een doekreiniger van het merk Eden Outdoor. Dit onderhoudsmiddel verwijdert vuil en vlekken die veroorzaakt worden door luchtvervuiling en vogel uitwerpselen. Ook herstelt dit product de kleur en glans van het doek. Je kunt het onderhoudsmiddel gebruiken voor alle soorten zonweringsdoeken, zoals parasols, tentdoeken en stoelkussens. Je hoeft niet hard te boenen of te schrobben en het doek wordt niet aangetast door het reinigingsproduct. Daarnaast kun je de polyester kussens met de hand wassen op 30 graden.

Het gebruik van de Doekreiniger

  1. Maak het oppervlakte wat je wilt gaan behandelen goed nat
  2. Schud de flacon goed voor gebruik
  3. Spray het product op het oppervlakte en laat het ongeveer 5 minuten inwerken
  4. Voorkom voortijdig opdrogen
  5. Haal met een zachte borstel in een cirkelbeweging de vervuiling en aanslag weg
  6. Na gebruik ruim afspoelen met water
  7. Gebruik de Eden Impregneer

Onderhoudsmiddelen voor polyester

Vlekken wil je vermijden, maar er soms valt er een drankje over je tuinkussen heen. Met een waterafstotende spray voorkom je dat de vlekken direct in het polyester trekken. Heb je het kussen gewassen, dan is het aan te raden om de stof opnieuw in te sprayen met een waterafstotende spray. De waterafstotende laag op het polyester verdwijnt namelijk met het wassen. Het Impregneermiddel van Eden geeft het materiaal weer de waterafstotende kwaliteit terug en met dit onderhoudsmiddel voorkom je weervorming.

Zit er een schimmelvlek of een andere weerplek op je parasoldoek of andere outdoor stof? Gebruik dan de Schimmel- en weerplekkenverwijderaar van Eden. Dit onderhoudsmiddel is speciaal bestemd voor het reinigen van het residu van dode schimmel- en weerplekken. Het onderhoudsproduct kun je perfect gebruik voor het schoonmaken van textileen, parasols, stoelkussens, zonneschermen, tentdoeken, afdekkapen en nog veel meer. Na het gebruik van dit onderhoudsmiddel kun je het beste weer het Impregneermiddel van Eden gebruiken om het polyester weer waterafstotend te maken.

Beschermhoes aanschaffen

Je houdt het doek van je parasol  het langst mooi door het binnen op te bergen, bijvoorbeeld in de schuur. Heb je niet genoeg ruimte in de schuur? Dan kun je een parasolhoes aanschaffen. Tuinmeubelland heeft bijpassende beschermhoezen voor de parasols, zodat het doek een optimale levensduur krijgt. Zodra je een parasol niet gebruikt is afdekken met een hoes het best. Dit voorkomt dat door de zon het doek verkleurt op de baleinen.

Bekijk alle beschermhoezen  

Tuinkussens kun je ook het beste opbergen in de schuur als je de kussens niet gebruikt of je kunt deze kussens opbergen in een kussentas. Tuinmeubelland verkoopt speciale beschermhoezen en in sommige hoezen kun je alle kussens van een grote loungeset opbergen.