Traditioneel stijlvol: de ronde tuinset is terug!

De meest gezellige opstelling voor een tuinset is eigenlijk toch wel een ronde tuinset. Want alleen bij een ronde tuinset kan iedereen elkaar goed zien en kan er altijd wel een stoeltje bij. Wat dat betreft zijn we bij Tuinmeubelland groot voorstander van de ronde tuinset. Hoewel de ronde tuinset in principe een traditionele tuinset is, begint deze tegenwoordig weer aan een opmars. Stijlvol zitten in de tuin of in de serre dineren is natuurlijk heerlijk, dus lees snel verder over deze mooie tuinsets! 

Materialen en grootte van de ronde tuinsets

Het meeste zie je uiteraard wel de standaard tuinset opstellingen. Dit zijn vaak de rechthoekige tuintafels met vier tot soms wel tien tuinstoelen. Bij ronde tuintafels zie je vaak een formaat met een diameter tussen de 100 en 140cm doorsnede. Deze tafels zijn geschikt voor vier tot zes tuinstoelen. De materialen van de ronde tuintafels zijn vaak: Teakhout, aluminium met polywood tafelblad of een mooie kunststof gevlochten tuintafel. Tegenwoordig zie je steeds vaker dat er verschillende materialen met elkaar worden gecombineerd. Zo kun je bijvoorbeeld bij een teakhouten ronde tuintafel gemakkelijk hippe kunststof tuinstoelen plaatsen. En leuk bij een ronde tuinset is het gebruik van een ronde draaischijf die u los op de tafel kunt leggen om zo stijlvolle hapjes te presenteren. Alvast nieuwsgierig? Bekijk dan snel de mooie tuinsets van Tuinmeubelland.

Onderhoud voor je ronde tuinset

Als je een mooie tuinset in de tuin hebt staan, dan wil je deze uiteraard ook mooi houden. Om de tuinset goed te beschermen zijn er diverse speciale onderhoudsmiddelen verkrijgbaar. Gebruik de speciale reinigers en beschermers per materiaalsoort, zodat je het materiaal zo lang mogelijk mooi houdt. Naast de onderhoudsmiddelen is het aan te raden om een passende tuinset beschermhoes aan te schaffen om jouw ronde tuinset te beschermen in de wintermaanden. Uiteraard kan de hoes ook gebruikt worden in de zomermaanden om de set mooi schoon te houden.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?