Tuintrends 2018

Luxe, comfort en natuur dát zijn de trefwoorden voor de tuintrends 2018. Kleed jouw tuin aan in stijl en geniet van het heerlijke buitenleven. Een inrichting met veel hout zorgt voor een fijne landelijke sfeer. Wil je hout in een modern jasje? Kijk dan eens naar de collectie innovatieve vironwood loungesets. Dit stijlvolle materiaal zorgt ervoor dat de tuin een warme uitstraling krijgt waardoor extra sfeer gegarandeerd is. Verder is een overkapping niet meer weg te denken in de tuin anno 2018. Een overkapping geeft de mogelijkheid om het hele jaar door buiten te zitten en het geeft je tuin een luxe uitstraling. Kies dit jaar ook voor veel groen in de tuin! Wil jij meer natuurlijke effecten toevoegen aan je tuin? Kies er dan voor om te werken met rieten matten tegen de schutting. Hoe maak je de tuin  tot een plek om heerlijk tot rust te komen? 

Tuinmeubelland helpt je graag met de nieuwste trends van 2018:

  • Wat zijn de trendkleuren 2018?
  • Wat zijn de toonaangevende tuinstijlen?
  • Welke materialen komen er in 2018 terug?
  • Combineren van stijlen en kleuren

De trendkleuren van 2018

Het gebruik van kleur komt 2018 terug. Bruin is dit jaar het nieuwe zwart in ‘meubelland’. Bij Tuinmeubelland zijn vele tuinsets en loungesets verkrijgbaar in het bruin. Naast bruin wordt ook wit weer erg belangrijk, een goede basiskleur wat goed samen gaat in combinatie met natuurlijke en felle kleuren. Natuurlijke en donkere kleurtinten spelen nog steeds een belangrijke rol in woontrends, denk hierbij aan donker groen, blauw en vergrijsde tinten. Poeder- en zandkleuren zijn eveneens populair. Warme en donkere tinten zoals warm- en donkerrood, oranje, terracotta, paars, en zachtroze zien we terug in vele accessoires. Trend kleuren zijn:

  • Bruin
  • Wit
  • Donkergroen
  • Blauw
  • Vergrijsde tinten
  • Poedertinten en zandkleuren
  • Warm- en donkerrood / terracotta (oranje tint)
  • Paars
  • Zachtroze (poedertinten)
  • Oker geel

Tuintrends en tuinstijlen 2018

Tuintrend 1: Industriële tuin

‘Industrieel’ blijft een trend die ook in 2018 weer doorzet. Denk bijvoorbeeld aan Vironwood tafelbladen met een onderhoudsvrij stoer stalen frame. Combineer deze tuintafel bijvoorbeeld met een comfortabele verstelbare vlechtwerkstoel voor de lange zomeravonden met vrienden of familie. Leuk met stoere accessoires erop zoals velours kussens. Ook een buitenkleed met stijlvolle print mag bij deze set zeker niet ontbreken.

Tuintrend 2: Romantische tuin

Elke tuin kun je romantisch maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt. Het geheim zit vooral in het creëren van sfeervolle en gezellige hoekjes met veel bloeiende planten. In de romantische tuin komen klassieke tuinmeubelen goed tot hun recht. Zet een heerlijke relax fauteuil neer en je kunt overheerlijk relaxen met een goed boek en een glas wijn.

Tuintrend 3: Bohemien tuin

Houd jij van weelderig en klinkt een kleurrijk kleurenpallet jou als muziek in de oren? Dan is een Bohemien tuin jou op het lijf geschreven. Een kleurrijk buitenkleed gecombineerd met camouflage loungekussens op een DIY-palletbank.

Tuintrend 4: Modern

Voor de strakke, moderne tuinen zie je het roestvrij staal weer terugkomen. Gecombineerd met een granieten tafelblad geeft dit je tuin een stijlvolle uitstraling en een mooie bijkomstigheid is dat er niet veel onderhoud voor nodig is. Met een goede RVS- reiniger heb je heel lang plezier van je tuinset.

Tuintrend 5: De Culituin

De culinaire tuin is van alle kookgemakken voorzien. In een kooktuin staat de moestuin centraal alsmede het verbouwen van verse kruiden en eetbaar fruit. Ook komend jaar staat het buitenleven weer centraal. Daar mag een uitgebreide buitenkeuken ontbreken! Naast de grote luxe barbecues en buitenkeuken zijn er ook trendy kleine park barbecue van bijvoorbeeld Jamie Oliver verkrijgbaar. Deze handzame parkmodellen kan je zo kan meenemen naar het park, op de boot of naar vrienden.

Tuintrend 6: Verticaal groen

Nu zal je denken… Verticaal? Hoe pak ik dat aan? Kleed een wand of schutting in de tuin aan met veel groen met wandpanelen en klimplanten zoals Hedera, Toscaanse jasmijn en een druivenstruik. De druiven kan je dan weer gebruiken in jouw eigen culituin. Heb je een mooie overkapping? Dan kun je ook daar verticaal groen aanbrengen, dat geeft extra verbinding tussen de overkapping en buiten in de tuin.

Populaire materialen en vormen in 2018

Bij materialen in 2018 zie je veel zwart staal, goud en messing. Deze vertaalslag wordt ook gemaakt naar het buitenleven. Niet alle materialen zijn in de basis geschikt voor buitengebruik, echter door enkele aanpassingen kan het wel. Naast het robuuste staal komen de natuurlijke materialen zoals natuursteen, marmer, teakhout en rotan rieten meubelen weer helemaal terug in meubels en woonaccessoires. Kortom in 2018 draait het vooral om natuurlijke materialen. Bekijk de nieuwste tuinmeubeltrends 2018.

De vormen zijn na vele jaren ook aan een lichte verandering onderhevig. Ronde en ovale tuintafels zie je in vele soorten en maten. Een ronde tuintafel zorgt ervoor dat je met iedereen goed contact kunt maken en het oogt vooral erg gezellig. Het breekt ook de rechte en strakke lijnen in een tuin waardoor de tuinset extra opvalt en het meer sfeer geeft. Onder je overkapping is het leuk te combineren met hangplanten in mooie sierpotten en een buitenkleed om het geheel gezellig aan te kleden.

Het combineren van stijlen en producten

Je kunt tuinmeubelen op veel verschillende manieren combineren. Maar hoe doe je dat precies? Bijvoorbeeld door je tuintafel net even anders in te richten, een tuinbankje aan de ene kant en stoelen aan de andere kant van de tafel. Of door bijvoorbeeld allemaal verschillende stoelen neer te zetten in dezelfde kleurlijn. Hierbij biedt de kunststof tuinstoel absoluut uitkomst, deze zijn in vele verschillende modellen en kleuren verkrijgbaar.

Tuinmeubeltrend: lage plateau (eiland) loungesets

Een echte eyecatcher in de tuin is een lage platform loungeset, ook wel ‘eiland loungeset’ genoemd. Dit zijn doorgaans strakke loungesets met een lage zit en vervaardigd uit wicker vlechtwerk of aluminium. De kleuren van de kussens zijn in neutrale kleurstelling gehouden zodat het bij elke tuin past.

Ga voor gezellig samen zijn

Ken je die films met mooie lang gedekte tafels waar je met de hele familie kunt genieten van heerlijke zomeravonden? Die luxe uitstraling zet je neer doormiddel van mooie en luxe woonaccessoires. Kies in 2018 voor goud gecombineerd met roze. Dit zijn dé trend kleuren van het moment. Voor woon- en tuinmeubels gaan we voor luxe en comfort. Een teakhouten of vironwood tafel met luxe vlechtwerk tuinstoelen met een draaifunctie. In 2018 is qua stijl veel mogelijk. Voor de aanschaf van een tuinset of loungeset geldt: kies wat bij je past! Ga voor persoonlijk zodat hier ook helemaal terug te zien is wat voor jou belangrijk is. Door kleuren en materialen te combineren kan je een geweldige stijl neerzetten waar je jaren plezier van hebt.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!