Verleng de avonden buiten > Bekijk Terrasverwarming!

Retourproces en adres

1672 views  October 8, 2019

Hoe werkt het aanmelden van een retour?

Voor het aanmelden van een retour, vragen we je gebruik te maken van het eenvoudige klantenportaal van Tuinmeubelland. Dit geldt zowel voor de online bestellingen als de bestellingen die via één van de mega stores zijn gedaan. Inloggen werkt als volgt:

 1. Ga boven in het scherm naar de knop:       
  (op mobiel is alleen het icoontje zichtbaar)Account icoon Tuinmeubelland
 2. Je persoonlijke inloggegevens heb je ontvangen na het plaatsen van de order. Is dit niet het geval, dan kun je een account aanmaken met het e-mail adres die is doorgegeven bij het plaatsen van de order.
 3. Klik op het tabje ‘Klachten en retouren’ en volg verder de stappen op het scherm.
 4. De reactietijd vanuit Tuinmeubelland bedraagt ongeveer vijf tot zeven werkdagen. In de tussentijd kan je het product nog niet retour doen. Wij vragen je even onze reactie af te wachten. In ieder geval mag je binnen veertien dagen een inhoudelijke reactie op je vraag verwachten van de service afdeling. 
 5. Lukt het niet om op het klantenportaal te komen? Neem dan gerust contact met ons op.

Retouradres: 

Tuinmeubelland Retouren
Ovv: [je achternaam, postcode, huisnummer]
Ordernummer: 

De Kolk 93
8255 PD Swifterbant

Let op: het is niet verplicht, maar wij vragen je wel echt van te voren contact met ons op te nemen om de retourzending aan te melden (bij voorkeur via het Tuinmeubelland klantenportaal). Zo voorkomen we dat je zending zoekraakt in het magazijn, of niet gekoppeld kan worden aan jouw bestelling. Lukt dit echt niet, doe dan een briefje bij de retourzending, waar je in elk geval je achternaam, postcode en huisnummer vermeld. Dan kunnen we je in elk geval terugvinden in de systemen. 

Voorwaarden retournering

 1. Het product dient aangekocht te zijn in een Tuinmeubelland winkel of in één van de Tuinmeubelland webshops.
 2. Het product moet compleet, onbeschadigd en indien redelijkerwijs mogelijk in de originele verpakking zijn verpakt.
 3. Het product is ongebruikt.
 4. Je kan gelijktijdig aan de melding de originele kassabon of factuur overleggen, of een ander bewijs van aankoop. 
 5. Er is geen sprake van een defect. Bij een defect mag Tuinmeubelland de waardevermindering aan je doorberekenen. (Let op: heb je een product kapot ontvangen? Dan vragen we je een klacht in te dienen via het Tuinmeubelland klantenportaal.)

Tuinmeubelland behoudt zich het recht voor kosten in rekening te brengen indien het product door gebruik beschadigd is of er reeds gebruik is gemaakt van het product.

Uitgesloten van retour en omruiling

Uitgesloten van retour en omruiling zijn op maat gemaakte producten. Kom je er na gebruik achter dat het artikel niet bevalt, kan dit gebruik ertoe leiden dat Tuinmeubelland de waardevermindering die daardoor is ontstaan door te berekenen. Neem voor de zekerheid altijd even contact op met de productspecialisten van de klantenservice zodat je een product uit kunt kiezen dat aan jouw wensen voldoet.

Goed om te weten: 

Tuinmeubelland is – bij een reguliere retour aanmelding - alleen gehouden een verzoek tot terugbetaling van de verkoopprijs (of omruiling) goed te keuren wanneer je dit binnen 14 dagen na ontvangst terugstuurt (met in het retourpakket een mededeling waaruit jouw wens tot herroeping blijkt) of wanneer je binnen deze periode aangeeft dat je van jouw aankoop afziet. Na deze melding heb je nog 14 dagen de tijd om het product te retourneren. 


Terug naar de klantenservice