Verleng de avonden buiten > Bekijk Terrasverwarming!

Ruilen en retourneren

2382 views  October 8, 2019

Ruilen en retourneren


Tuinmeubelland doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je tevreden bent met jouw aangekochte product. Mocht je toch van de koop willen afzien, dan kan je de bestelling ruilen of retourneren. Tot 14 dagen na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd. Tijdens deze periode heb je de mogelijkheid de overeenkomst zonder opgave van redenen te ontbinden. Wanneer je gebruik maakt van het herroepingsrecht, wordt de financieringsovereenkomst automatisch ontbonden.

Hoe werkt het aanmelden van een retour of klacht?

Voor het aanmelden van een retour of klacht, vragen we je gebruik te maken van het eenvoudige klantportaal van Tuinmeubelland. Dit geldt zowel voor de online bestellingen als de bestellingen die via één van de mega stores zijn gedaan. Inloggen werkt als volgt:

  1. Ga boven in het scherm naar de knop:
    (op mobiel is alleen het icoontje zichtbaar)
    Account icoon Tuinmeubelland
  2. Je persoonlijke inloggegevens heb je ontvangen na het plaatsen van de order. Is dit niet het geval, dan kun je een account aanmaken met het e-mail adres die is doorgegeven bij het plaatsen van de order.
  3. Klik op het tabje ‘Klachten en retouren’ en volg verder de stappen op het scherm.
  4. De reactietijd vanuit Tuinmeubelland bedraagt ongeveer vijf tot zeven werkdagen. In ieder geval krijg je binnen veertien dagen na ontvangst van jouw klacht een inhoudelijke reactie van de service afdeling. 

Meer weten?

Binnen 14 dagen nadat Tuinmeubelland de retourmelding heeft ontvangen, dien je het/de betreffende product(en) retour te zenden naar Tuinmeubelland, ofwel te laten ophalen door de transporteur. Uitgesloten van de bedenktermijn zijn: producten vervaardigd conform instructies van de consument (maatwerk), zoals kussens, die naar jouw instructies, speciaal voor je zijn gemaakt.

Het wordt aangeraden om bij het afhalen of bij bezorging jouw bestelling goed te controleren. Mocht deze incompleet of beschadigd zijn, neem dan zo spoedig mogelijk hierover contact met ons op. Artikelen die je wilt retourneren dienen in een zo oorspronkelijk mogelijke verpakking aangeboden te worden, tevens moet het product ongeschonden zijn. In beide gevallen zal Tuinmeubelland het aankoopbedrag en de verzendkosten van de bezorging aan je terugbetalen. Dit gebeurt binnen 14 dagen na ontvangst van de herroepingsmededeling. Wanneer een retour of omruiling bij je afgehaald dient te worden, zullen we vooraf de kosten met je bespreken. Verderop in dit artikel vind je een indicatie van mogelijke retourkosten.

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of een totaal ander artikel, geldt als een nieuwe bestelling. Je retourneert de oude bestelling binnen de zichttermijn en geeft je nieuwe bestelling door zoals je gewend bent. We brengen dan ook verzendkosten in rekening voor het verwerken en bezorgen van deze bestelling. Moet het artikel omgeruild worden door een fout van ons of door een defect, dan bespreken we graag de verdere procedure. Wanneer je een product retourneert waar door jouw eigen gebruik schade aan is ontstaan, zal Tuinmeubelland.nl hiervoor kosten bij je rekening brengen.

Terug naar de klantenservice