15% korting met code: KORTING15

Onderhoud vironwood tuinmeubelen

Vironwood tuinmeubelen onderhoud je het beste met een specialistisch reigingings- en onderhoudsmiddel. Producten vind je hier direct onder, voor advies en video instructie kijk je onderaan de pagina.

vironwood34000jc_4_1200_-_kopie
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Vironwood onderhoud

Vironwood is een duurzaam kunststof houtsubstituur waar een prachtige houtstructuur in aangebracht is. Dit hoogwaardige materiaal is niet te onderscheiden van echt hout. Het grote voordeel van Vironwood is dat het niet kan vergaan of barsten zoals echt hardhout. De levensduur van jouw vironwood tuinmeubelen verleng je door het product goed te beschermen en behandelen. Herhaal benadeling van het materiaal minstens twee keer per jaar voor een optimale conditie. Op die manier kun je jaren lang plezier hebben van jouw tuinmeubel. Tuinmeubelland geeft graag advies over goede beschermen van tuinmeubelen. Goed onderhoud bestaat uit:

 • Beschermen
 • Reinigen
 • Opbergen

Vironwood onderhouden: video instructie

Vironwood tuinmeubelen multi cleaner en beschermer

De speciaal ontworpen Vironwood multi cleaner en beschermer zit in een ronde pot en wordt geleverd met een doekje en sponsje. Het onderhoudsproduct brengt een krachtig UV-filter aan op het vironwood. De beschermer voorkomt verkleuring en veroudering van het materiaal. Daarnaast voorkomt de beschermer het aanhechten van vuil door opspattend regenwater of dalend fijnstof uit de lucht. Lees hieronder hoe je de Vironwood beschermer het beste kunt gebruiken.

De Garden Impressions cleaner/beschermer (2-in-1)

 • Praktische was voor vironwood tuinmeubelen
 • Inclusief handig schuursponsje
 • Sterke UV-protector

Reinigen van vironwood tuinmeubelen

Na het gebruik of aan het eind van een zomerseizoen is het raadzaam om de vironwood materialen goed schoon te maken. Dit doe je door het oppervlak te behandelen met de 2-in-1 formule. Zorg er wel voor dat het tuinmeubel van de voren zandvrij is. Heb je per ongeluk een vetvlek in jouw tuintafel gekregen? Dan kun je ook alleen dat kleine oppervlak reinigen met de multi cleaner. Gebruik het product als volgt.

 1. Zorg ervoor dat de meubelen goed schoon en droog zijn
 2. Beschadigingen kunnen verwijderd worden met de meegeleverde schuurspons; in de lengterichting schuren
 3. Breng de speciale was aan door een draaiende beweging te maken met de bijgeleverde zachte spons
 4. Laat de was tien minuten intrekken
 5. Neem het meubel af met een droge en pluisvrije zachte doek
 6. De spons kan hergebruikt worden zorg ervoor dat je het droog en schoon opbergt
 7. Bewaar op een koele en donkere plek
 8. Herhaal de behandeling minstens twee keer per jaar

Belangrijk: schuur alleen in de lengterichting van de houtstructuur.

Opbergen vironwood tuinmeubelen

Bescherm jouw prachtige vironwood loungesets of tuinsets na gebruik ook tegen verschillende weersinvloeden door een beschermhoes. De beschermhoezen in de collectie van Tuinmeubelland zijn gemaakt van een PVC-laag welke ademend is. De coating zorgt ervoor dat de hoes waterbestendig is, de hoes is niet volledig waterdicht! Doordat de hoes niet volledig waterdicht is, is het aan te raden om afstand te creëren tussen de meubelen en de hoes door bijvoorbeeld een bloempot op het tafelblad te zetten. Daardoor zorg je ervoor dat er geen waterzakken ontstaan en zal gaan lekken.

Juiste beschermhoes bestellen

Bij elke loungeset of tuinset op de website van Tuinmeubelland staat aangegeven welke beschermhoes het meest geschikt is voor het meubel wat jij hebt of wilt kopen.

Bekijk alle beschermhoezen  

Vironwood loungeset kopen?

Wanneer je op zoek bent naar een prachtige vironwood loungeset moet je zeker eens een kijkje nemen bij de ruime collectie van Tuinmeubelland. Kies één van de vele combinaties en geniet van de gezellig lange zomeravonden met vrienden en familie. Tuinmeubelland hanteert de zeer scherpe prijzen, je hebt dan ook altijd de beste aanbieding in handen. Lees meer over de nieuwe trend: ‘vironwood loungeset’.

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

winkelbreed1000