Nieuw: de Vironwood loungeset

Vironwood is het nieuwe revolutionaire materiaal in de tuinmeubelwereld! Het materiaal heeft een prachtige structuur en schitterende kleurnuances waardoor het echt op hout lijkt, maar toch echt een duurzaam kunststof materiaal is met ook alle voordelen van kunststof.


Het materiaal Vironwood werkt niet en zal niet verkleuren. Het heeft wel de natuurlijke houtlook, maar zal daarentegen niet krimpen. Ook is het materiaal UV bestendig, zal niet schimmelen en splintert niet. Een groot aantal voordelen ten opzichte van echt hout, maar met wel het behoud van de uitstraling van hout. Kijk hier voor het aanbod van Vironwood loungesets.

Hoe wordt een Vironwood loungeset gemaakt?

De grondstoffen van Vironwood bestaan uit gerecycled plastic en granulaatkorrels. Deze grondstoffen worden samen met UV remmers en andere toevoegingen gemengd tot een luchtig mengsel. Dit mengsel zal nu zeer hoog verhit worden waardoor het zal uitzetten en er een lat ontstaat. De latten worden dan in het koude water gelegd ter afkoeling waar de latten zich verder zullen uitharden en stevige planken zullen worden. De planken worden dan in verschillende diktes, breedtes en lengtes gesneden. De planken zijn leverbaar in meerdere kleurstellingen en zijn door en door gekleurd. Populair is de houtlook, die niet te onderscheiden is van echt hout. Vironwood wordt op meerdere manieren gebruikt in de tuinmeubelwereld, bijvoorbeeld als tafelblad, armleuningen van stoelen maar ook als complete loungeset. Vironwood wordt altijd gecombineerd met een aluminium frame en, om het comfortabel te maken, met polyester kussens. Het aluminium frame zorgt voor de extra stevigheid, een voordeel van aluminium is dat het licht van gewicht is en niet roest. Door deze combinatie zal de set licht van gewicht zijn en hier door ook gemakkelijk verplaatsbaar. Door het toepassen van Vironwood krijgt de set een natuurlijke en rustige uitstraling.

De Vironwood loungeset collectie 

De Vironwood collectie bestaat dit jaar uit een aantal prachtige stijlvolle loungesets van hoge kwaliteit. 

Bekijk snel de Vironwood loungeset collectie !

Onderhouden van een Vironwood loungeset

Het onderhoud van Vironwood is zeer eenvoudig. Het onderhouden houdt in regelmatig schoonmaken met een natte doek en af en toe een meer grondige reiniging met de speciale reiniger en beschermer die uitsluitend gemaakt zijn voor Vironwood. Deze producten zijn gewoon verkrijgbaar bij aankoop en zullen jouw set net dat beetje extra verzorging en behoud geven. Tuinmeubelland heeft goede ervaringen met de kwaliteitsmerken Eden Outdoor en met het merk Garden Impressions.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!