Duurzame luxe, een natuursteen tuintafel

Een natuursteen tuintafel die een leven lang mee gaat, dat is iets om trots en zuinig op te zijn. Heb je net even iets meer over voor een prachtige tuintafel en wil je graag genieten van duurzame luxe, dan is een natuursteen tuintafel wellicht iets voor jou. Natuursteen is een materiaal wat heel stijlvol gecombineerd kan worden met bijvoorbeeld kwalitatief hoogwaardige vlechtwerk tuinstoelen.  

Voor- en nadelen van een natuurstenen tuintafel

Natuursteen (oftewel graniet) heeft als groot voordeel dat het jarenlang meegaat. Het is eigenlijk niet kapot te krijgen. Daarnaast heeft een natuurstenen tuintafel heel weinig onderhoud nodig. Deze tuintafels zijn vorst- en UV-bestendig. Ook een groot voordeel is dat een natuursteen tuintafel in bijna alle mogelijke afmetingen te verkrijgen is, aangezien de bladen per stuk worden vervaardigd van natuurlijk materiaal. Zo zijn er granieten tuintafels tot zo’n 300 cm te verkrijgen. Het enige nadeel wat toch wel overwogen moet worden is dat een natuurstenen tafel heel zwaar kan zijn, waardoor deze niet gemakkelijk verplaatst kan worden. In de praktijk blijkt dat veel mensen niet dagelijks tuintafels verplaatsen, maar toch is het iets om rekening mee te houden. Kies je voor een natuursteen tuintafel bij Tuinmeubelland? Dan kun je er vanuit gaan dat de granieten tafel uiteraard gratis thuisbezorgd en correct op de plek worden gezet in jouw tuin. Dus zorg er voor dat je vooraf de precieze locatie bedenkt waar je de tuintafel wilt hebben.

Onderhoud tips voor jouw granieten tuintafel

Vanzelfsprekend wil je jouw tuintafel zo mooi mogelijk houden. In principe hebben dit soort tuintafels niet veel onderhoud nodig. Wel is het verstandig om de graniet beschermer aan te brengen op het tafelblad om deze te beschermen tegen het intrekken van vlekken.

Mocht het toch gebeuren dat er bijvoorbeeld een vetvlek in het granieten tafelblad komt, dan trekt deze na een aantal maanden weer weg door de zuren van de regen en het zonlicht. Door de jaren heen zal het tafelblad wat kleur verliezen, dit is echter heel normaal en niet helemaal te voorkomen. Maar nog wel een tip van onze kant: wil je de originele kleur van de granieten tuintafel weer ophalen, dan kun je hiervoor de kleurverdieper gebruiken. Verder hebben we bij Tuinmeubelland erg goede ervaringen met de onderhoudsproducten van Eden. Voor natuursteen is bijvoorbeeld een transparante nano natuursteen beschermer beschikbaar, welke zorgt voor een kwalitatief hoogwaardige, slijtvaste en ademende coating. Zo kun je nog jarenlang van jouw natuurstenen tuintafel genieten.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!