Luxe tuinstoelen

Wat verstaan we precies onder luxe tuinstoel? Veel mensen denken meteen aan een hoog prijskaartje, maar bij Tuinmeubelland denken we eerder aan alle kenmerken die de tuinstoel heeft. Een tuinstoel met een verstelbare rugleuning wordt bijvoorbeeld al snel gezien als een luxe tuinstoel. Maar denk bijvoorbeeld ook aan luxe beslag van hoogwaardig aluminium. De standaard tuinstoel met verstelbare rugleuning is gemaakt van aluminium met een all weather doek. De tuinstoel heeft naast het aluminium frame ook aluminium scharnieren die voor extra stevigheid zorgen. Een nieuwe trend is de vlechtwerk tuinstoel met een verstelbare rugleuning. De luxe vlechtwerk tuinstoel heeft een aluminium frame met daaromheen kunststof vlechtwerkdraad wat lijkt op riet. In de vlechtwerk tuinstoelen bevindt zich vaak een kussen voor meer zitcomfort. Maar ook design tuinstoelen worden tegenwoordig als luxe tuinstoel gezien. Zo zien we steeds vaker de kunststof design tuinstoelen voorbij komen. Deze tuinstoel is qua zitcomfort iets minder comfortabel door de stugge zitting.

Handige tips bij de aanschaf van een luxe tuinstoel

Bij het aanschaffen van een luxe tuinstoel is het zitcomfort natuurlijk het allerbelangrijkste. Want luxe tuinstoelen zijn vaak wel net iets prijziger dan de standaard stoelen en bij deze investering wil je natuurlijk wel waar voor jouw geld. Laat je daarom goed adviseren. Bij een persoon met lange benen, is het zitcomfort heel anders dan bij een persoon met korte benen. Bij een aluminium stoel kan een tuinstoelkussen worden aangeschaft. Het is belangrijk om de tuinstoel dan ook met het stoelkussen in de tuinstoel te testen, want dit scheelt namelijk een paar centimeter in hoogte en kan van invloed zijn op jouw zitcomfort. Naast is het ook van belang dat er wordt gekeken hoe de luxe tuinstoel zit als de rugleuning naar beneden gaat. Mocht de stoel dan nog steeds naar wens zitten, weet je zeker dat dit een aanrader is. Hoewel Tuinmeubelland een eenvoudige online shop heeft, raden we voor het proberen van de tuinstoelen toch echt aan om naar een van onze winkels te komen. Alleen dan kun je echt goed voelen of de stoel ook voor je comfortabel aanvoelt.

Het onderhouden van luxe tuinstoelen

Voor de aluminium tuinstoelen is het belangrijk dat de stoel geregeld wordt schoongemaakt. Voor het aluminium frame bestaat een reiniger en beschermer. Voor het all weather doek van de tuinstoel, ook wel textileen genoemd, is er ook een reiniger en beschermer te verkrijgen. Voor de vlechtwerk tuinstoelen is het van belang om het vlechtwerk minimaal twee keer per jaar te reinigen en te beschermen. Hiervoor wordt het kunststof vlechtwerkdraad minder snel poreus. Om de luxe tuinstoel qua design goed te onderhouden heb je echter alleen lauw water en wat groene zeep nodig. 

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En maak kans op een Tuinmeubelland waardebon van € 100,-