Dé vijf redenen voor een loungetuin

Ben je net verhuisd naar je nieuwe huis? En denk je na over de inrichting van de tuin? Waar moet je dan beginnen? Het inrichten van een tuin is een hele klus. Daarom is het heel begrijpelijk dat je even door de bomen het bos niet meer ziet. Een tuin is iets om volledig tot rust te komen en de haast van alledag te vergeten.


Wil je ook ultiem relaxen in je eigen achtertuin? Dan is een loungetuin iets wat deze behoefte vervult. De vijf voordelen van een loungetuin op een rijtje.

 1. Pure ontspanning in je loungetuin
  Je kunt je aan het eind van een lange en hectische dag heerlijk terugtrekken in je eigen tuin. Door de fijne aankleding en vele lounge elementen in de tuin is dit pure ontspanning. De groene loungetuin geeft je voldoende rust. Plaats op een prettige plek in de tuin een fijne hangstoel en onthaast volledig met een goed boek en een glas wijn.

 2. De tuinkamer: een extra living in je buitenkamer
  Niet alleen in de woonkamer kun je op een bank liggen. Ook buiten in de tuin kun je overheerlijk plaatsnemen op een prettige loungebank. In de frisse lucht en het fijne zomerzonnetje geniet je optimaal van deze extra living.
  Loungetuin Tuinmeubelland tuinadvies
 3. Samen met vrienden genieten en loungen
  Wanneer je van gezelligheid houdt en er vaak mensen over de vloer hebt, is een grote tuin met veel lounge zitelementen ideaal. Hierbij kun je denken aan een mooie grote tafel met de gewenste hoeveelheid tuinstoelen.

 4. Lekker buiten loungen en dineren
  Nieuw is een lounge dining set. Dit heeft de uitstraling van een traditionele loungeset, echter door de hogere zit kun je hier fijner aan dineren dan aan een lage loungeset. Ideaal voor vele dinertjes in de tuin.

 5.  Het hele jaar rond genieten van de loungetuin
  Door de juiste tuinmeubelen, beschutting en beplanting te kiezen heb je het hele jaar plezier van jouw loungetuin. Door een overkapping te plaatsen met fijne loungemeubelen, een sfeerhaard of heater en verlichting kun je elk moment van het jaar van jouw loungetuin genieten.  Of wat dacht je van loungen in een opblaasbaar bubbelbad?

Hoe maak jij jouw droom loungetuin?

 1. Lounge elementen: de tuinmeubelen
  Voor de inrichting van je loungetuin, vormen lounge tuinmeubelen natuurlijk de perfecte basis. Want ergens moet je kunnen zitten en loungen, toch? Een echte eyecatcher in de loungetuin is een lage platform loungeset. 

 2. Groen, groener, groenst
  Jouw mooie aangeklede terras realiseer je door te werken met grote sierlijke materialen. Op het terras komen grote siertegels goed tot zijn recht. Als je daarbij werkt met groot opgemaakte plantenbakken kleed je het geheel sfeervol aan. Heb jij veel volle grond en wil je daar beplanting in aanbrengen? Denk er eens over na om hier groene planten te plaatsen. Groen geeft een geborgen gevoel en creëert rust, ook in de wintermaanden. Heb je meer ruimte, dan is het aanleggen van een gazon zeker het overwegen waard. Een gazon maakt jouw tuin ruimtelijker. Leuk om stepping-stones in te verwerken voor een speels effect in het gazon.

 3. Werken met hout
  Door te werken met verschillende panelen en oppervlaktes van hout creëer je een warme uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een schutting van berkenhout of een houten vlonder op het terras. Dit breekt het oppervlakte van het tegelterras. Willen jullie graag een overkapping aan het huis vast of een losstaande constructie? Dan is een stevige terrasoverkapping een perfecte oplossing.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?