De stylingtips voor deze herfst

Het najaar is aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je tuin herfstproof te maken. De herfst is een prachtig seizoen, vol warme kleuren en gezelligheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin ook in de herfst een stijlvolle plek blijft om van te genieten? In deze blog geven we je handige stylingtips voor de herfst, delen we originele cadeautips voor dit seizoen, en laten we je zien hoe je je tuin kunt voorzien van een prachtige herfststyling zonder al te veel onderhoud. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw buitenruimte klaar maakt voor de herfst!

Stylingtips voor de Herfst

  • Herfstkleuren in je Tuin: De herfst staat bekend om zijn warme kleuren, zoals rood, oranje, geel en bruin. Breng deze kleuren naar je tuin door middel van bloemen, planten en accessoires. Denk aan chrysanten, siergrassen, pompoenen en herfstbladeren. Zo creëer je direct een gezellige sfeer in je tuin. Voordelen: Het gebruik van herfstkleuren zorgt voor een warme en uitnodigende uitstraling in je tuin. Bovendien passen deze kleuren perfect bij het seizoen, wat zorgt voor een harmonieus geheel.

  • Herfstdecoraties: Versier je tuin met herfstdecoraties zoals windlichten, lantaarns en sierkussens in herfstkleuren. Deze kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken in de uitstraling van je buitenruimte. Voordelen: Herfstdecoraties geven je tuin een gezellige en knusse uitstraling. Daarnaast kun je deze decoraties eenvoudig vervangen wanneer het winter wordt, zodat je tuin altijd up-to-date is. Wist je trouwens dat in de Tuinmeubelland winkels heel veel leuke accessoires te koop zijn? Deze staan niet op de website.

  • Warmtebronnen: In de herfst kan het 's avonds behoorlijk fris worden. Zorg daarom voor warmtebronnen in je tuin, zoals een gas vuurtafel, design gaslantaarn of ander soort terrasverwarmer. Hiermee kun je ook in de koelere avonden nog heerlijk buiten zitten. Voordelen: Warmtebronnen verlengen het buitenseizoen, zodat je langer van je tuin kunt genieten. Bovendien creëren ze een gezellige sfeer. Veel mensen hebben tegenwoordig een overkapping, waardoor je je seizoen echt een heel stuk verlengt. Dé ultieme cadeautip voor de koude maanden.

  • Herfstachtige Accessoires: Denk bij herfstachtige accessoires aan een lekker dekentje, prachtige tuinkussens en herfstig servies. Hiermee maak je je tuinset helemaal herfstproof. Of wat dacht je van een mooi buitenkleed onder de overkapping? Voordelen: Herfstachtige accessoires zorgen voor extra comfort en sfeer in je tuin. Daarnaast kun je ze makkelijk opbergen als het seizoen voorbij is.

3

Herfststyling voor de Tuin: makkelijke planten

Nu je wat stylingtips hebt gekregen en een leuke cadeautip voor de herfst hebt ontdekt, laten we je zien hoe je je tuin kunt voorzien van een prachtige herfststyling zonder al te veel onderhoud. Want laten we eerlijk zijn, niemand heeft zin om in de koude herfstmaanden urenlang in de tuin te werken. Hier zijn enkele tips om het onderhoud tot een minimum te beperken:

  • Kies voor Winterharde Planten: Ga op zoek naar winterharde planten die weinig onderhoud nodig hebben. Planten zoals de Japanse esdoorn, winterheide en siergrassen zijn perfect voor een herfsttuin. Voordelen: Winterharde planten zijn bestand tegen koude temperaturen en hebben vaak weinig water nodig. Ze blijven er goed uitzien, zelfs in de herfst.

  • Mulch en Bodembedekkers: Gebruik mulch en bodembedekkers om onkruidgroei te verminderen en de grond vochtig te houden. Dit bespaart je tijd en moeite in het onderhoud van je tuin. Voordelen: Mulch en bodembedekkers zorgen voor een nette uitstraling in je tuin en verminderen de noodzaak van regelmatig wieden.

  • Potten en Plantenbakken: Als je geen zin hebt om je hele tuin om te bouwen voor de herfst, kun je ook kiezen voor potten en plantenbakken met herfstplanten. Op die manier kun je eenvoudig de uitstraling van je tuin veranderen zonder veel werk. Voordelen: Potten en plantenbakken bieden flexibiliteit en vereisen minimaal onderhoud. Je kunt ze gemakkelijk verplaatsen en aanpassen aan je wensen. 

  • Vogelvriendelijke Tuin: Laat gevallen bladeren liggen om een natuurlijke bodembedekking te creëren. Dit trekt vogels aan die op zoek zijn naar voedsel en schuilplaatsen. Voordelen: Een vogelvriendelijke tuin zorgt voor extra leven en gezelligheid in je buitenruimte, zonder dat je veel werk hoeft te doen.

Het ultieme herfstuitje

Ben je op zoek naar een origineel dagje weg voor iemand die van de herfst houdt? Denk dan eens aan een herfstpicknickmand. Vul de mand met lekkernijen zoals warme chocolademelk, herfstkoekjes en vers fruit. Voeg een gezellig picknickkleed toe en je hebt het perfecte cadeau voor een knusse herfstdag in de tuin. Voordelen: Een herfstpicknickmand is een attent cadeau dat zorgt voor gezellige momenten in de buitenlucht. Het is een originele manier om iemand te verrassen en te verwennen. Kom je onderweg ook nog even een gratis kopje koffie halen bij een Tuinmeubelland winkel bij  jou in de buurt?

Kortom; heb jij al zin in de herfst?

Met deze stylingtips voor de herfst en een originele cadeautip ben je helemaal klaar om van dit prachtige seizoen te genieten. Bovendien kun je je tuin herfstproof maken zonder al te veel onderhoud, zodat je meer tijd hebt om te ontspannen en te genieten van de warme kleuren en gezelligheid die de herfst met zich meebrengt. Dus trek je warme trui aan, steek de vuurkorf aan en geniet van je herfstige tuin! Heb je nog meer vragen of wil je meer advies over tuinstyling voor de herfst? Neem dan gerust contact met ons op, wij staan altijd voor je klaar. Happy herfstdagen!

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels