Ibiza style tuin: dé tuininspiratie van nu!

Als je al eens op Ibiza bent geweest dan weet je hoe heerlijk dit eiland is om er vakantie te vieren. Ibiza heeft een fijne, relaxte sfeer waarin je gelijk tot rust komt. Hoe fijn zou het zijn om deze sfeer in eigen tuin te hebben? Lees mee hoe!

Ibiza style voor je tuin: een natuurlijke uitstraling

Wie al eens op Ibiza is geweest, weet dat wit de basis is in combinatie met andere lichte kleuren. Er wordt veel natuurlijk materiaal gebruikt zoals bamboe en naturelkleurig hout. Alles bij elkaar zorgt voor een fijne en luxueuze sfeer waarbij je helemaal tot rust kan komen. Het ultieme vakantiegevoel, als je het mij vraagt. Wat ook typerend is voor Ibiza is het witte grind op de grond. Perfect om ook in jouw Ibiza tuin te gebruiken in combinatie met houten vlonders mooie tuintafels. En wat dacht je van een loungebank voor buiten? Doe je ogen dicht, pak er een wijntje bij en geniet!

blog_300x300_6__1

Ibiza style tuin: Hoe maak je een Ibiza tuin 'af'?

Om jouw Ibiza tuin af te maken, maak je gebruik van leuke accessoires. Denk aan gezellige sierkussens, een rotan windlicht, een mooi buitenkleed en handgemaakte manden. Als de accessoires maar passen bij de lichte kleurtinten dan kan je eigenlijk nooit mis gaan. Beplanting is daarnaast ook een belangrijk aspect. Dit draagt bij aan het Ibiza gevoel. Een mooie palmboom of een siergras is een goed voorbeeld hiervan. Zet deze vooral in een leuke mand of in een witte pot.

 De zon op Ibiza is een stukje feller dan in Nederland. Het opzoeken van schaduw is daarom wel belangrijk. Een overkapping past helemaal binnen de typische Ibiza stijl. Wat je in Ibiza vaak ziet, is een dakbedekking van riet. Heb je hier geen ruimte voor? Dan is een schaduwdoek een goed alternatief. Die kan je ook nog eens gemakkelijk verhangen of eraf halen wanneer je dat wilt.

blog_300x300_8__2

Lekker loungen à la het terras op Ibiza

Bij de fijne en relaxte sfeer op Ibiza moet je natuurlijk lekker kunnen loungen. Qua materiaal moet je dan denken aan loungesets van bamboe of hout. De bamboe (look) loungesets passen bij uitstek bij de Ibizasfeer. Let er wel op dat je bamboe onderhoudt met de juiste producten. Liever een bamboe-look? Loungeset Condor lijkt net bamboe, maar is van onderhoudsvrij aluminium. Ben jij meer fan van acacia- of teakhout? Kijk dan eens naar loungeset Aberdeen. Welk materiaal je ook kiest, met lichte kleuren en natuurlijk materiaal zit je goed! Wil je graag lekker kunnen liggen? Een bamboe ligbed of daybed past perfect binnen de Ibiza stijl. Voor een speelser effect is een hangstoel ook een hele leuke toevoeging.

blog_300x300_15_

Ibiza style tuin: Tot ’s avonds laat genieten in je vakantietuin?

De avond begint met dineren. Een buitenkeuken of een barbecue mag eigenlijk niet ontbreken in jouw Ibiza tuin. Lekker lang tafelen met een ongedwongen en relaxte sfeer: dat is pas genieten.

 Na het dineren wil je natuurlijk nog graag verder genieten van jouw Ibiza tuin. Iets wat je veel terugziet is een lichtsnoer met lampjes. Wil je nou echt wat extra warmte voor de koelere avonden? Dan is een gas vuurtafel ideaal. Daarmee haal je gelijk wat luxe de tuin in. Heb je nog een hoek in de tuin vrij? Zet er een lekker bubbelbad neer. Daarmee kan het echte genieten beginnen!

blog_1000x350_2
condor-bamboelounge-ibizastyle

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels