Vakantiegevoel in je eigen tuin: Staycation!

Blijf jij deze zomer thuis? Breng het ultieme vakantiegevoel naar je eigen tuin! Met fijne tuinmeubelen als basis en de juiste aankleding creëer jij het zomerse sfeertje zelf zonder dat je daarvoor hoeft te reizen. Lees je mee?

Dineren en kokkerellen in de buitenlucht

Eén van de fijne dingen aan een zonvakantie is dat je tot in de late uurtjes buiten kan zitten. Dat wil je thuis natuurlijk ook, en niet alleen tijdens een hittegolf. Met een fijne tuinset of een lounge dining set heb je de basis al compleet, maar met wat extra aankleding blijf je extra lang zitten. Dat zorgt toch gelijk voor een vakantiegevoel in eigen tuin?

Bij dit fijne zomergevoel kan een barbecue niet ontbreken. Lekker buiten kokkerellen en de lekkerste vlees- en groentegerechten bereiden. Ga je voor een gasbarbecue of heb je toch liever een barbecue op kolen? De echte liefhebber haalt zijn hart op met meerdere barbecues, waaronder één voor het 'smoken' (oftewel roken). De heerlijke geuren zullen de buren jaloers maken. Met een mooi gedekte tafel en een lekkere cocktail zit je gelijk in tropische sferen.

blog_300x300_14_

De leukste accessoires voor het vakantiegevoel

De basis is natuurlijk het belangrijkste, maar voor het vakantiegevoel in eigen tuin mogen accessoires zeker niet achterblijven. Een bijpassend buitenkleed zorgt ervoor dat jouw zitplek een gezellig geheel wordt. Voeg daar nog een aantal leuke sierkussens aan toe en je hebt gelijk al een fijnere sfeer. Wist je dat er ook outdoor poefen zijn? Door het combineren van verschillende accessoires creëer jij net zo'n fijn sfeertje als bij jouw favoriete restaurant op vakantie.

Als de zon weg is, wil je niet in het donker komen te zitten. Sfeerlicht mag dan niet achterblijven. Een lichtslinger zorgt voor dat speelse effect in de tuin en voor heel veel sfeer. Als je op zoek bent naar een leuke toevoeging voor op tafel dan moet je zeker eens de kleine gaslantaarns van Cosi bekijken. In allerlei kleuren en uitvoeringen dus voor ieder zit er eentje bij. Met een rotan windlicht of lantaarn zit je ook altijd goed! Bovendien past het ook helemaal binnen de Mediterrane stijl.

blog_300x300_16_

Een staycation tot in de late uurtjes

Nadat de zon onder is gegaan, wil je niet gelijk naar binnen moeten omdat het te fris wordt. Om toch op temperatuur te blijven, kan je een lekker dekentje erbij pakken, maar je kan ook kiezen voor terrasverwarming. Als je een overkapping hebt, is een hangende heater een goed idee. Een vuurtafel op gas is een andere mogelijkheid. Doordat een gas vuurtafel ook nog tafelblad heeft, heeft het gelijk de functie van een ‘gewone’ tafel. Ideaal voor de hapjes tijdens die ene borrelavond met vrienden. Je waant jezelf in het zuiden van Spanje met deze temperaturen.

blog_300x300_17_

Houd het hoofd koel!

In de zon zitten is natuurlijk heerlijk! Vooral die eerste zonnestralen van het seizoen en de laatste zonnestralen van de dag wil je graag meepakken. Toch is het belangrijk om af en toe de schaduw op te zoeken. Om schaduw te creëren, kan je kiezen voor een grote zweefparasol. Met de extra kantelfunctie beweeg je met de zon mee zonder dat je de parasol hoeft te verzetten. Geen ruimte voor een parasolvoet of -standaard? Dan is een schaduwdoek misschien wel de oplossing! Wil je tijdens een regenbuitje graag buiten blijven? Kijk dan eens naar de waterdichte Dreamsail schaduwdoeken van Nesling. Een parasol en een schaduwdoek zorgen ook weer voor dat extra beetje sfeer. Win-win situatie dus!

Op zoek naar nog meer verkoeling tijdens de heetste dagen? Dat kan met een zwembad! Zet een zwembadje op in de tuin, zwemkleding aan, handdoek uitleggen en het genieten kan beginnen. Smeer je je wel goed in? Als dit nog niet zorgt voor dat ultieme vakantiegevoel in eigen tuin...

blog_300x300_1__1
blog_1000x350_1

Meer vakantie tuin inspiratie?

Wil je graag meer inspiratie voor een bepaalde stijl of een specifiek land? Bekijk dan onze andere blogs:

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels