Tuininspiratie: de Engelse tuinstijl

De Engelse tuinstijl staat bekend om het natuurlijke en vrije aspect, in tegenstelling tot de Franse tuin. Wil jij meer weten over het inrichten van een Engelse tuin? Lees dan snel verder en pak er een kopje english tea bij.

De Klassieke Engelse tuin

De Engelse tuin is vooral klassiek te noemen. Men kent de Engelse stijl ook wel onder een andere benaming, namelijk de zogenoemde ‘cottage tuin’. In tegenstelling tot de Franse tuin is de Engelse tuin juist gericht op het natuurlijke. De natuur doet het werk. De klassieke Engelse tuin heeft namelijk als belangrijk aspect haar weelderigheid en de gezellige, kleurrijke planten en bloemen. De planten die passen in de Engelse tuin zijn rozen, rozen en nog meer rozen! Daarnaast kunnen klassiekers als de hortensia en de kamperfoelie ook niet ontbreken. Maak het hierbij niet té druk en te rommelig. Kies voor minder verschillende soorten en grotere planten in plaats van veel soorten en kleinere planten. Ben je op zoek naar grote planten? Ga dan voor de Rododendrons. Deze mooie planten zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren.

cottage style laantje in engelse tuinstijl .

Schattige kronkel paadjes

Om goed tussen de planten en bloemen door te kunnen lopen, heb je natuurlijk paadjes nodig. In een echte Engelse tuin zie je veel natuursteen terugkomen. Grind past ook goed bij de sfeer en versterkt de weelderigheid. Heb je liever geen grind? Denk dan eens aan een pad van kasseien. Dit zorgt ook voor die klassieke uitstraling die je zoekt. Voor het aanleggen van paadjes wordt in de meeste gevallen gekozen voor split of een ander grindsoort in een natuurlijke aardetint. Als je liever een unieker paadje hebt, kan je ook kiezen voor boomschors.

heerlijk hoekje in engelse tuinstijl

De perfecte Engelse zitplek

Natuurlijk wil je graag kunnen genieten van jouw Engelse tuin en lekker kunnen zitten. Creëer de perfecte zitplek door middel van een bistrosetje of pak het groter aan met een ruime tuin- of loungeset. Zet bij voorkeur een mooie pergola of prieel in de tuin en laat die begroeien met bijvoorbeeld een klimop. Zo kan je in de schaduw en op regenachtige dagen heerlijk genieten van het buitenleven. Heb je nog ergens een plekje over? Denk dan eens aan een leuke klassieke tuinbank! Of wil je echt wat anders? Kies dan voor een hangstoel.

de perfecte engelse zitplek in je tuin

De laatste details voor de Engelse tuinstijl

De finishing touch bij de Engelse tuin is belangrijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan emmers, gieters of bloempotten van zink, tuinkussens met fleurige bloemenprints en grote bogen met daaromheen een fijn klimroosje.

kleurrijke tuinstoelen in english style
blog_1000x350_15_

Nog meer inspiratie?

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk een van onze andere thema blogs:

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels