Tuininspiratie: De Franse tuin

Bij een Franse tuin haal je het vakantiegevoel van Frankrijk naar jouw eigen tuin. Dat fijne sfeertje wil toch iedereen?

Franse allure in eigen tuin

De Franse tuin staat bekend om symmetrie. Het lijnenspel in de Franse tuin is speciaal in combinatie met aangelegde paden en veel groen. De Franse stijl dateert uit de 17e eeuw met als hoogtepunt het wereldberoemde Versailles. Het is vandaag de dag niet alleen daar te vinden, maar ook bij veel andere landgoederen en kastelen. Hoogstwaarschijnlijk is jouw tuin niet zo groot als een landgoed, maar natuurlijk kan jij ook jouw eigen tuin in de Franse stijl inrichten.

nieuwsbrief_1_
blog_3_

Een Franse tuinstijl: veel groen en symmetrie

Wat je veel terugziet in de Franse tuin is de buxushaag. De hagen zijn symmetrisch aangelegd waardoor het lijnenspel duidelijk zichtbaar is. Een belangrijk aspect hierbij is dat de hagen heel goed zijn onderhouden. Daardoor zijn de strakke lijnen juist duidelijk te zien. Wat je tussen de hagen veel ziet, zijn bloemenstruiken en dan vooral de roos doet het goed. Natuurlijk kan lavendel ook niet ontbreken. Het is ook belangrijk dat de planten groen blijven in de winter waardoor je ook ’s winters kan genieten van je Franse tuin!

Beelden en ornamenten op z’n Frans

Wat ook zeker thuis hoort in de Franse tuin zijn beelden en ornamenten. In de oude tuinen van bijvoorbeeld Versailles zie je veel water en fonteinen, maar ook beelden symmetrisch opgesteld en als groepje bij elkaar. Bij alle planten die je plant en bij alle beelden en ornamenten die je plaatst, is het belangrijk om de symmetrie in je achterhoofd te houden.

Genieten van jouw Franse terras

Natuurlijk wil je ook kunnen genieten van jouw Franse tuin. Een lekker terras mag daarbij niet ontbreken! Voor de kleinere tuin is een bistro set of kleine tuinset de ideale oplossing. Voor de grotere tuin kan je natuurlijk kiezen voor een ruime loungeset. Heb je nog een plekje over waar je kan genieten van de avondzon? Zet dan een fijne tuinbank neer. Een tuinbank past perfect binnen de Franse stijl!

nieuwsbrief_2_
blog_4_

Maak je Franse tuinstyling af met gezellige accessoires

Om de perfecte Franse stijl te creëren, kan je jouw tuin en/of terras afmaken met wat leuke accessoires. Bij de tuin- of loungeset kan je een gezellige plaid of wat leuke kussen neerleggen om het wat gezelliger te maken. Maak het bij de Franse stijl vooral niet te bont. Hou het vooral eenvoudig, want de focus ligt op de symmetrie van de planten, beelden en ornamenten. Wil je het echt afmaken? Leg een fijn buitenkleed op je terras.

Kortom: zorg voor symmetrie met veel groen en ornamenten. Zo krijg jij de perfecte Franse tuin zonder te hoeven reizen! Wil je nog meer tuininspiratie? Lees dan een van de andere blogs:

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

winkelbreed1000