Tuinmeubeltrends 2019: Hét complete overzicht

Er zijn veel nieuwe tuinmeubeltrends 2019 te zien bij Tuinmeubelland komend seizoen. De stylisten van Tuinmeubelland hebben de internationale beurs SPOGA+GAFA bezocht. Lees snel alles over de nieuwste tuinmeubeltrends voor lente/zomer 2019.

De tuin is een fijne plek om volledig tot rust te komen, daarom is het belangrijk dat je je helemaal thuis voelt als je naar buiten stapt. Zorg ervoor dat je achtertuin een verlengstuk van je woonkamer wordt zodat je ook helemaal tot rust kunt komen in de frisse buitenlucht. Tuinmeubelland kijkt graag vooruit naar deze nieuwste trends tuinmeubelen 2019. De tuinmeubeltrends op een rij: textileen, vironwood, aluminium, natuurlijke materialen en kunststof.

Tuinmeubeltrend 1: Textileen loungesets en tuinsets

Bij de textileen tuinmeubel trend is duidelijk te zien dat de tuin een verleng stuk wordt van de woonkamer. Binnen wordt buiten met hoog zitcomfort en luxe. De stoffen tuinmeubelen zoals de textileen loungesets en tuinstoelen geven je het gevoel dat je op een bank of stoel voor binnen zit. De meubelen zijn gemaakt met de fijnste afwerking en de strakke designs zijn een lust voor het oog. De hoogwaardige textileen stof bezit fantastische outdoor eigenschappen. De stof heeft een hoge weerbestendigheid, droogt snel en vergt weinig onderhoud. De vulling van het tuinmeubel is gemaakt van een open structuur waardoor het water snel door de stof heen loopt en het super snel weer droog is waardoor je weer snel kunt genieten van een ontspannen moment in eigen tuin.

Tuinmeubeltrend 2: Vironwood

Vironwood is een zeer uniek en bijzonder materiaal met een prachtige houtuitstraling. Het materiaal is vervaardigd uit een hoogwaardig kunststof met een luxe afwerking, wat de look en feel van houten heeft. Het materiaal heeft als voordeel dat het niet snel zal scheuren of verkleuren. De Vironwood loungesets zijn gemaakt van een volledig recyclebaar kunststof en dus zeer milieuvriendelijk. De frames van de tuinmeubelen zijn gemaakt van zeer stevig aluminium wat onderhoudsvrij is. Aluminium is stevig, licht van gewicht en roest niet. Ideaal voor gebruik buitenshuis! Vironwood is in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar. Er worden vele lounge opstellingen in de collectie van Tuinmeubelland opgenomen. Kies jij voor een praktische hoge eettafel met prachtige hoekbank of ga jij liever voor een lage loungeset met een lage salontafel? Vele mogelijkheden met vironwood.

Tuinmeubeltrend 3: Aluminium loungesets en tuinsets

Het aanbod van aluminium tuinmeubelen is komend jaar groter dan ooit te voren. Het assortiment wordt uitgebreid met vele aluminium loungesets en aluminium tuinsets in alle vormen, maten en kleuren. Komend jaar zien we dat de loungeset met subtiele en fijne lijnen ook zijn intreden maakt. De kleuren zwart en wit blijven populair bij aluminium tuinmeubelen. Tuinmeubelen vervaardigd uit aluminium geeft het meubel een eigentijdse uitstraling en heeft veel positieve kenmerken. Het is zeer sterk, licht van gewicht en vergt weinig onderhoud. Het materiaal is goed bestand tegen regen en heeft als pluspunt dat je het opspattende regenwater gemakkelijk schoonmaakt. Kies jij voor een complete loungeset van aluminium? Een stoer driezits tuinbankje met all weather kussens? Of ga jij voor ultiem comfort met een verstelbaar bankdeel, zodat je heerlijk kunt liggen? Van alles is er mogelijk!

Tuinmeubeltrend 4: Natuurlijke materialen: teak, rotan, bamboe

Natuurlijke materialen zijn een belangrijke trend in het buitenleven. Het gebruik van natuurlijke materialen is niet alleen in tuinontwerpen een belangrijk onderdeel, ook bij de styling werken natuurlijke materialen rustgevend in jouw tuin. Denk hierbij aan teakhout en rotan.

Teakhout
Hout is een prachtig, stevig en bovenal natuurlijk materiaal wat een flinke boost geeft aan jouw tuin. Het brengt rust en warmte. Hoe langer houten loungeset tuinmeubelen in de tuin staat, hoe meer karakter het krijgt. Komend seizoen wordt teakhout ook veel gecombineerd met een speciale kunststof touw, oftewel ‘rope’. Rope is gemaakt van polyester touw, speciaal voor buitenmeubelen. Het touw is kleurvast en droogt ontzettend snel. Rope is een stijlvol onderdeel en heeft een robuuste uitstraling.

Rotan
Rotan is een materiaal waar je echt alle kanten mee op kunt, zowel binnen als buiten! Met rotan tuinmeubelen haal je een stukje Indonesië naar buiten waardoor je helemaal tot rust komt. Het materiaal is perfect te combineren met andere materiaalsoorten zoals een teakhouten tuintafel. Het rotan in de collectie van Tuinmeubelland is gemaakt van wicker vlechtwerkdraad wat ervoor zorgt dat het dag en nacht buiten kan staan zonder dat het vergaat. De meubelen zijn handgemaakt met een stevig aluminium binnenframe. Kies jij voor een fijne rotan stoel, rotan relax fauteuil, rotan hangstoel of een rotan dining fauteuil?

Tuinmeubeltrend 5: Kunststof

Kunststof tuinstoelen zijn er al jaar en dag, echter dan niet de oude groene klapstoel die iedereen wel kent van vroeger. Nee, tegenwoordig zijn de kunststof plastic design tuinstoelen verkrijgbaar in vele vrolijke kleuren en opvallende designs. De stoere box tuinstoel, vierkant en strak model blijft een populaire stapelbare tuinstoel met vele combinatie mogelijkheden. Komende zomer zijn er nog veel meer kunststof tuinmeubelen verkrijgbaar. Zoals een elegant kuipstoeltje in verschillende kleuren met een acaciahouten pootje, écht even wat anders. Kunststof tuinstoelen zijn fantastisch mooi te combineren met teakhouten tuintafels, dat geeft je tuin een mooie natuurlijke uitstraling.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!