Tuinmeubeltrends Garden Impressions 2020

Tuinmeubelland heeft beurzen, inkopers en leveranciers bezocht, waaronder Garden Impressions. Lees hier alles over de nieuwste tuinmeubeltrends voor 2020 van het kwaliteitsmerk Garden Impressions.


De tuin, het verlengde van het huis. Een plek om tot rust te komen, te genieten van de eerste voorjaarszonnestralen, spelen met je kinderen, barbecueën met familie en gezellige avonden borrelen met vrienden. Tuinen worden steeds meer ingericht om langer buiten te blijven zitten, door bijvoorbeeld de bouw van veranda’s en overkappingen. Vuurtafels en heaters worden toegevoegd om warmte te behouden in de tuin. Betrek daarom jouw tuin bij jouw interieur. Verwerk de trends van binnen door naar buiten en creëer één mooi geheel. Tuinmeubelland kijkt graag met jou vooruit naar de nieuwe trends van Garden Impressions die dit jaar worden toegevoegd. Kort samen gevat: nieuwe materialen, nieuwe kleuren en nieuwe producten!

Aluminium tuinmeubelen met een teak look

Het gebruik van aluminium in tuinmeubelen is in de basis geen nieuwe trend, de afgelopen jaren is aluminium steeds vaker terug te zien en het materiaal wordt steeds populairder. Een strak materiaal en zeer gemakkelijk in onderhoud. Maar nu hebben de aluminium loungesets van Garden Impressions een nieuwe toevoeging, namelijk sets met een teak look. Om de loungesets een andere touch te geven hebben de armleggers een teak opzet gekregen. De teaklook armleggers geven de sets net een warme sfeer en breekt het aluminium. Het is een klein detail op de loungeset, maar geeft jouw loungeset wel net een andere twist!  

Dé trendkleuren: barista en mosgroen

Er zijn twee nieuwe kleuren binnen het assortiment van Tuinmeubelland: barista en mosgroen. Tuinmeubelland heeft standaard vele tuinmeubelen van Garden Impressions in het assortiment in de basiskleuren zwart, wit en grijs. Maar in seizoen 2020 is er ook een trendy mosgroene kleur en een koffie kleur, vandaar ook de naam barista. Barista is een lichte kleur tussen grijs en bruin in en de groene kleur, is een donkere groene moskleur met een warme ondertoon.

Garden Impressions tuinmeubeltrends 2020 Tuinmeubelland

De belangrijkste trend: rope tuinmeubelen!

Nu komt de belangrijkste trend van 2020 van Garden Impressions namelijk: rope. Of te wel touw. Rope is een nieuwe trend die in veel nieuwe tuinmeubels wordt doorgevoerd. Het QualiCord rope is vervaardigd uit polyester draden met daar om heen een rubberen binnen kern en vervolgens het rope touwmateriaal. Het rope is in verschillende kleuren en diktes toegevoegd aan de tuinmeubelen. Dit geeft de tuinmeubelen een totaal nieuwe uitstraling! Binnenkort meer informatie over deze prachtige nieuwe trend bij loungesets, tuinsets, stoelen en meer.

Minder materiaal, meer 'lucht' 

Minder kunststof wicker of aluminium in een loungeset verwerken is een trend  die Garden Impressions in 2020 ook toe gaat passen. Veel nieuwe sets hebben  strakkere lijnen, waarbij het frame van dunnere aluminium latten is   gemaakt.  Hierdoor wordt de loungeset in het geheel wat luchtiger qua uitstraling.  Bovendien zijn er zo meer kussens zichtbaar.

Ronde vormen in tuinmeubelen

Rond! Naast alle vierkante en rechthoekige tafels komt Garden Impressions dit seizoen met meer ronde tafels in het assortiment. Garden Impressions had al ronde tafels in het assortiment, maar er worden simpelweg meer ronde tafels toegevoegd. Ook binnen de loungesets worden de bijzettafels en de lage lounge tafels in ronde of ovale vormen aangeboden.

Garden Impressions tuinmeubeltrends 2020 Tuinmeubelland

Lichte pastelkleuren in kunststof

Kunststof tuinstoelen en kleine balkonsetjes worden ook uitgebreid binnen het assortiment van Garden Impressions. Ook worden hier nieuwe kleuren in verwerkt. Pastel kleuren zoals licht roze, mintgroen en zacht grijs komen nieuw dit seizoen. De populaire kleuren zoals antraciet, wit en donker groen blijven binnen het assortiment.

Blijf het blog van Tuinmeubelland volgen voor het allerlaatste nieuws op het gebied van tuinmeubeltrends! Binnenkort meer...

 Blog Tuinmeubelland  

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?