Balkon Trends 2017: Is jouw balkon al zomerklaar?

Heb jij een (klein) balkon? Met een beetje fantasie en creativiteit kan je je balkon stijlvol inrichten en er zo lang mogelijk in genieten. Met een slimme inrichting lijkt je balkon zelfs ruimer. Met de tips van Tuinmeubelland kan je eenvoudig de hele zomer heerlijk op jouw balkon genieten van het zonnetje. Balkon Tip 1. Een heerlijk koffiehoekje met een balkonset

Wat is er nou lekkerder dan in de ochtend op het balkon kunnen zitten met een heerlijk kopje koffie. Tuinmeubelland raadt je aan om op je balkon een gezellig koffie hoekje te maken met bijvoorbeeld een leuk bistrosetje, een lekkere loungebank of tuinbank.  Heb je te weinig ruimte voor een bijzettafeltje? Een poef of klein krukje kan ook leuk staan als bijzettafeltje. Dit neemt overigens niet zoveel ruimte in beslag. 

Bekijk hier alle balkonsets >

Compacte loungebanken, heerlijke schommelbanken en hangstoelen

Bekijk hier alle losse loungebanken >

Stijlvolle tuinbanken 

Bekijk hier alle tuinbanken >Balkon Tip 2. Decoreer je balkon zelf

Hoe klein je balkon ook is, door je balkon leuk aan te kleden lijkt hij al een stuk groter en gezelliger.  Gebruik leuke plantjes en bloemen, decoratie, buitenvloerkleden en gezellige kussen op bijvoorbeeld een loungebank, tuinbank of een leuk bistrosetje. 

Buitenkleden
Met een buitenkleed kan je van jouw balkon een huiselijke look  geven.  Een buitenvloerkleed is een vloerkleed, dat speciaal is ontwikkeld voor buitengebruik. Er zijn verschillende soorten  en kleuren buitentapijten, zodat er altijd wel eentje bij jouw balkon past. Het buitenvloerkleed kan overigens de gehele zomer buiten blijven liggen.

Gezellige en mooie tuin kussens
Door diverse tuin kussens op een bank of stoel neer te leggen creëer je al snel een ontspannen hoek waar je rustig een boek of tijdschrift kan lezen.
Balkon Tip 3. Groen op het balkon

Door groen op het balkon neer te zetten wordt iedereen blij! Fleur je balkon op met leuke verschillende plantjes en bloemen. Tip: op een balkon is het vooral handig om plantenbakken op te hangen aan de muur of bijvoorbeeld over de rand van het balkon. Dit zorgt er voor dat je meer ruimte overhoud. Tips: Heb je een wand of muur waar een wandrek tegen aan gezet kan worden? Dan maak je efficiënt gebruik van de ruimte. Koop vervolgens een aantal mooie voorjaars-en zomerklimmers en voor je het weet staat jouw balkon helemaal in bloei.

Fruit en kruiden op je balkon

Wil je lekker je eigen fruit en kruiden op jouw balkon kweken? Veel mensen denken dat dit niet op het balkon kan. Maar niets is minder waar.

De volgende fruitsoorten zou je op je balkon 
kunnen kweken:

De volgende kruiden zou je op je balkon in 
potten of bakken kunnen kweken:

 • Aardbeien: Tip: Tuinmeubelland raadt je aan de aardbeien op tijd af te dekken met een net, anders gaan de vogels er met je lekkere aardbeien vandoor.
 • Frambozen
 • Bessen
 • Bramen: Tip: Als je graag bramen wilt, raadt Tuinmeubelland je aan om voor een variant zonder stekels te kiezen. Dat is wel zo fijn op je balkon en zeker als je kinderen hebt. Tip: Zet je bramen niet in de schaduw, want daar bloeien ze slecht en krijg je minder vruchten.
 • Rabarber
 • Salie
 • Rozemarijn
 • Oregano
 • Basilicum
 • Thijm
 • Munt 

Balkon Tip 4: Beschutting en schaduw op je balkon


Heb je veel last van wind op je balkon? Dan zijn de oprolbare windschermen van Tuinmeubelland een uitstekende oplossing. De windschermen zorgen ervoor dat je heerlijk op je balkon kan genieten met nét wat extra privacy en extra comfort. De windschermen van Tuinmeubelland zijn stevig, duurzaam en makkelijk op te bergen wanneer het windscherm niet meer nodig is. De windschermen zijn van hoge kwaliteit en zijn zeer aantrekkelijk geprijsd. Superhandig voor op het balkon, want deze parasols staan nooit in de weg. Heb je een wat groter balkon? Dan is het ophangen van een schaduwdoek misschien nog een leuke optie.


Balkon Tip 5: Geniet zo lang mogelijk op je balkon!

Wanneer je dan alles mooi en stijlvol hebt ingericht, dan wil je er vast ook zo lang mogelijk van genieten met vrienden of familie. Met deze tips van Tuinmeubelland maak je van jouw saaie, betonnen balkon een gezellige en stijlvolle zitplaats. Veel plezier!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!