Dé Tuinmeubel trends van 2024

Tuinmeubeltrends 2024: De buitenkamer als verlengstuk van je woonkamer

Ontdek de Tuinmeubeltrends voor 2024: Nieuw Seizoen, Nieuwe Stijl!   Tuinmeubelland kijkt naar de nieuwste tuinmeubeltrends voor 2024. Bij Tuinmeubelland zijn we altijd op zoek naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van tuinmeubelen, zodat jij je buitenruimte kunt omtoveren tot een oase van comfort en stijl. In deze blog nemen we je mee op een reis door de trends in Tuinmeubelland voor 2024 en geven we je handige tips voor het onderhoud van je tuinmeubelen. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw tuin klaarstoomt voor het nieuwe tuinmeubelseizoen!

2024 Tuinmeubeltrend #1: Luxe Loungesets in naturel tinten

In 2024 zien we een trend naar luxe loungesets in neutrale, wat lichtere tinten. Denk aan zachte grijstinten, warme taupekleuren, houttinten en elegant wit. Deze loungesets stralen rust en klasse uit, waardoor je tuin een verlengstuk wordt van je woonkamer. Comfort is dan ook echt het toverwoord: genieten op extra dikke kussens en van een luxe uitstraling. 

Voordelen: Neutrale tinten passen bij vrijwel elke tuinstijl en creëren een tijdloze uitstraling. Bovendien zijn deze kleuren makkelijk te combineren met accessoires in felle kleuren voor een speels contrast. Groot voordeel is tevens dat een houtlook niet hout hoeft te zijn: juist aluminium sets met een houtlook lijken net echt en je hebt er echt veel minder onderhoud aan.

Bekijk hier alle loungesets >

lounge tuinmeubeltrend 2024 aluminium duurzame loungeset

2024 Tuinmeubeltrend #2: Duurzame houtsoorten: eucalyptus & acacia

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel in 2024. Tuinmeubelen gemaakt van gerecyclede materialen en eco-vriendelijke productieprocessen zijn enorm populair. Denk bijvoorbeeld aan meubelen van gerecycled plastic of hout met het FSC-keurmerk. Bijzondere houtsoorten die bijvoorbeeld in opkomst zijn, zijn bijvoorbeeld eucalyptus hout en acaciahout. Harde materialen zoals aluminium worden in 2024 steeds mooier gecombineerd met lichtere kleuren. Zo combineer je het beste van twee stijlen: modern chique en naturel hout. Bekijk hier alle loungesets met hout.

Voordelen: Door te kiezen voor duurzame tuinmeubelen draag je bij aan een beter milieu en ben je verzekerd van meubelen die lang meegaan.

lounge tuinmeubeltrend 2024 eucalyptushouten loungeset tuin

2024 Tuinmeubeltrend #3: Outdoor Dining

Outdoor Dining: lekker dineren in je tuin of buitenkamer

Outdoor dining wordt steeds belangrijker, en daar spelen de trends in Tuinmeubelland voor 2024 op in. Grote eettafels met comfortabele stoelen en banken zorgen ervoor dat je kunt genieten van heerlijke maaltijden in de buitenlucht.

Voordelen: Outdoor dining creëert gezellige momenten met vrienden en familie in je eigen tuin. Bovendien hoef je niet meer naar een restaurant om van de buitenlucht te genieten. Je combineert namelijk het comfort van een loungeset, met de hoogte van een dining set.

Bekijk lounge dining sets >

lounge tuinmeubeltrend 2024 lounge dining set nieuw

2024 Tuinmeubeltrend #4: Multifunctionele innovaties

Hoekbanken zijn elk jaar populair. In 2024 zien we ook een aantal innovatieve, multifunctionele hoekbanken die je kunt verstellen. Heerlijk loungen, wat een top tuinmeubeltrend! Nog even geduld... nog niet alles staat op de website. Bekijk hier alle lounge hoekbanken.

Hieronder zie je bijvoorbeeld vast een multifunctionele loungeset uit de nieuwe collectie met verstelbare delen, dat is handig! Of wat dacht je van een loungeset met extra veel platform ruimte voor al je drankjes en nootjes.

Daarnaast praten we je binnenkort graag bij over de nieuwste materialen, zoals centostone tuintafels. Houd de website van Tuinmeubelland in de gaten voor al het  nieuws wat er nog aankomt!

loungeset met platform

2024 Tuinmeubeltrend #5: Rope loungesets

Afgelopen jaar was rope, oftewel touw, een echt nieuwe trend. Dit jaar, 2024, zien we dat deze trend doorzet en zichtbaar is en wordt in allerlei typen producten: loungesets, tuinsets, tuinstoelen en bankjes. Een prachtige, luchtige trend!

rope loungeset 2024 collectie

Onderhoudstips voor je tuinmeubelen in 2024

Natuurlijk wil je dat je nieuwe tuinmeubelen er prachtig blijven uitzien. Daarom delen we enkele handige onderhoudstips:

Reinigen en Beschermen:  Reinig je tuinmeubelen regelmatig met een mild schoonmaakmiddel en een zachte borstel. Gebruik een speciale beschermhoes om je meubelen te beschermen tegen vuil en weersinvloeden wanneer je ze niet gebruikt.

Voordelen: Regelmatig reinigen en beschermen verlengt de levensduur van je meubelen en houdt ze in optimale staat.

Controleer en Repareer: Controleer je tuinmeubelen regelmatig op eventuele schade of slijtage. Repareer kleine mankementen direct om te voorkomen dat ze erger worden.

Voordelen: Door tijdig onderhoud en reparaties uit te voeren, voorkom je dat je meubelen onherstelbaar beschadigd raken.

Opslag in de Wintermaanden:  Berg je tuinmeubelen in de wintermaanden op in een droge en goed geventileerde ruimte. Als dat niet mogelijk is, zorg dan voor een goede beschermhoes.

Voordelen: Opbergen in de winter voorkomt dat je meubelen worden blootgesteld aan vorst en vocht, wat schade kan veroorzaken.

Trends voor een Stijlvol en Comfortabel Buitenleven in 2024

Met de nieuwste tuinmeubeltrends voor 2024 ben je helemaal klaar om je buitenruimte om te toveren tot een stijlvolle en comfortabele oase. Kies voor luxe loungesets in neutrale tinten, investeer in duurzame materialen en geniet van heerlijke maaltijden in de buitenlucht met outdoor dining. Vergeet niet om goed voor je tuinmeubelen te zorgen met de juiste onderhoudstips, zodat je er nog jaren van kunt genieten. Bij Tuinmeubelland staan we klaar om je te helpen bij het vinden van de perfecte tuinmeubelen voor 2024. Onze collectie sluit naadloos aan bij de trends en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor elke tuin. Neem gerust contact met ons op voor advies en inspiratie. Op naar een prachtig tuinseizoen in 2024!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!