Hoeveel gas verbruikt een gastafel?

'Hoeveel gas gebruikt een gastafel?' is één van de meest gestelde vragen over vuurtafels op dit moment. En heel begrijpelijk natuurlijk. De eyecatcher op dit moment voor in jou tuin is een gastafel, ook wel vuurtafel genoemd. Nog langer genieten van het buitenleven, je avonden verlengen en volop genieten! Hieronder geven we je antwoord op de meeste gestelde vragen over het gebruik van een gas vuurtafel. Hopelijk slaat de ‘vonk’ over en kun ook jij genieten van een gastafel die voor jouw tuin passend is. 


Hoeveel gas verbruikt een gastafel? (gas vuurtafel)

Het antwoord verschilt per gasfles en hoe hoog je de vlam zet. Een gasfles van 5 kilogram geeft gemiddeld 8 uur lang warmte. Dit is wel afhankelijk van hoe hoog je de vlam zet. Zet je de vlam iets lager, dan kan het wel 10 tot 12 uur mee gaan.

Het gasverbruik komt hiermee uit op 0,5 – 0,6 kg per uur.

advies gashaarden; hoeveel gas verbruikt een gastafel?

Welke gasfles heb ik nodig voor een gas vuurtafel, gastafel of gashaard?

Je kunt het beste kiezen voor Propaangas; dit gas kun je gebruiken tot een buitentemperatuur van – 40 graden Celsius. Gezien het in Nederland in de winter erg koud kan zijn, is de propaangasfles zeer geschikt voor de vuurtafels, ook wel gastafels genoemd.


Wat kost propaangas voor een gas vuurtafel?

De afmetingen van een Propaangasfles van 5 kilogram zijn 48 x 23 cm. De gemiddelde prijs van een volle gasfles is ongeveer 55 euro. (Maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van de situatie op de gas- en energiemarkt)


Waar koop ik een gasfles?

Tuinmeubelland verkoopt en vervoert zelf geen gasflessen. Deze kan je kopen bij bekende camping- en outdoor zaken. We raden aan om te googelen op 'gasfles kopen', dan vind je een recent overzicht van bedrijven, zoals bouwmarkten en speciaalzaken.

advies gashaarden; welke gasfles nodig?

Hoe warm wordt het om een gas vuurtafel heen?

Aangenaam warm, je kan de warmte goed voelen. Maar ook dit is weer per haard verschillend.

De vuurtafels en inbouwhaarden van het merk Cosi- Gimeg geven 9 kW aan warmte af. De vuurtafels van Cozy – Garden Impressions geven een warmte van 12,5 kW. De kleine (tafel) lantaarn haarden van Cosi – Gimeg zijn vooral voor de sfeerbeleving, ze geven een warme van 0,4 kW.

Zet je de vuurtafel uit de wind in een overkapping of onder de veranda, dan blijft dan warmte nog langer hangen. Het wordt nog warmer en kun je langer genieten van de aangename warmte en gezelligheid om de vuurtafel heen.

advies gashaarden; hoe warm om de vuurtafel heen

Mag een vuurtafel of gashaard ook in huis geplaatst worden?

Het is niet verstandig om de vuurtafel in huis te plaatsen. De vuurtafel is volgens de veiligheidsvoorschriften zo gemaakt dat hij buiten in de openlucht gebruikt wordt.

Onder de overkapping of in de veranda is wel mogelijk, maar blijf hier wel luchten. Bij een overkapping is vaak de helft van de ruimte open. Zet je de vuurtafel onder een parasol, zorg ervoor dat er dan wel minimaal 2,5 meter zit tussen je parasol en de vlam.

gas vuurtafel ook in huis?

Gaat het ‘vonkje’ al over?

Vuurtafels zijn in principe veilig, onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk in gebruik. Voor extra veiligheid, bijvoorbeeld voor de (klein)kinderen zijn er speciale glas ombouwen leverbaar om de warmtebron af te schermen. Ook geven de ombouwen bescherming tegen de wind.

Lange avonden buiten, of als het al wat frisser wordt is het ook overdag heerlijk vertoeven om de vuurtafel heen. De vuurtafels zijn er in veel verschillende vormen en materialen, van strak tot rond, van aluminium tot hout. Voor iedere tuin en smaak is er een vuurtafel verkrijgbaar.

Bekijk hier alle gas vuurtafels >

gas vuurtafels bekijken

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!