Kan een buitenkleed ook binnen gebruikt worden?

Meestal decoreer je de tuin met een mooi buitenkleed. Maar de buitenkleden kunnen ook heel goed binnen in huis, je tuinkamer, veranda of in de serre gelegd worden. Zo kan het ‘buitenkleed’ het gehele jaar door gebruikt worden, zelf in de winter en herfstperiode. Zo heb je er super lang plezier van!


Haal je buitenkleed naar binnen

Als het mooi weer in Nederland dan toch tot zijn einde is en de herfst begint en de tuin ‘winter klaar’ wordt gemaakt, is het ook tijd je buitenkleed op te bergen. Of niet! Haal je buitenkleed gewoon naar binnen. Wel zo fris om hem eerst te reinigen, stofzuig hem eerst even en haal de kleine vlekken weg met een zacht sopje. Is het kleed toch behoorlijk vies geworden, spuit hem dan even af en laat hem goed drogen. Zodra het kleed is opgedroogd kan je het vloerkleed naar binnen halen en op de gewenste plek neerleggen. Laat jij je huis, serre, tuinkamer of veranda ook stralen met een mooie buitenkleed voor binnen?

buitenkleed voor binnen

Hoe stijl je een buitenkleed in huis?

Het buitenkleed is verkrijgbaar in tal van verschillende printen, maten, vormen en kleuren. Wil je het graag rustig en licht houden in je huis? Kies dan voor een effen kleur vloerkleed of een vloerkleed met een klein en rustig printje. Wil je het huis een mini make-over geven? Kies dan voor een fleurig vloerkleed met een gewaagde print of kleur. Ook is het stijlvol om twee vloerkleden met elkaar te combineren. Hier onder wat voorbeelden van opties hoe je dit het beste kan combineren: Een vloerkleed met een kleine print, combineren met een vloerkleed met een grotere print. Blijf wel in hetzelfde kleurenpallet werken. Qua maat is het mooi als ze iets verschillen van elkaar en je ze iets over elkaar heen kunt leggen. Of combineer een klein rond vloerkleed bijvoorbeeld in het effen met een rechthoekig vloerkleed met een tof printje. Zo kan je spelen met de diverse vormen en printjes en maak je jouw huis of serre helemaal trendy. Combineer de vloerkleden met leuke woonaccessoires en planten, zo creëer je een gezellig plekje. Op de foto’s in deze blog staan bovenstaande voorbeelden uitgewerkt!

buitenkleed voor binnen stijl

Hoe maak je een buitenkleed schoon?

De buitenkleden zijn gemaakt van een hoogwaardige kunststof draden. Waardoor ze gebruiksvriendelijk zijn en makkelijk schoon te maken. Ideaal als je huisdieren hebt of kleine kinderen. Als er een vlek in het kleed komt is deze makkelijk te verwijderen met een mild sopje. Ook kan je het kleed goed stofzuigen zonder het te beschadigen. Is het kleed echt heel vies geworden, dan kun je deze met de hoge drukspuit reinigen, wel goed laten drogen voordat je het kleed terug legt. Eigenlijk is een buitenkleed dus heel erg praktisch voor binnen, zeker onder de eettafel kan er best wel eens wat kruimelen of vies worden. Met dit buitenkleed onder je tafel kun je het heel gemakkelijk schoonmaken. Heel erg praktisch dus!

serre styling buitenkleed voor binnen

Voordelen van een buitenvloerkleed

  • Makkelijk schoon te maken
  • Hufterproef
  • Kan binnen en buiten neergelegd worden
  • Fijn voor mensen met een stof en huismijt allergie
  • Heel veel toffe printjes en kleurtjes
  • Het hele jaar plezier van het vloerkleed

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!