Buitenkleden: vraag & antwoord

Een buitenkleed is helemaal trendy en hip en geeft extra sfeer en uitstraling aan je tuinset, loungeset of zelfs in je woonkamer of onder de overkapping. De buitenkleden zijn in veel verschillende kleuren leverbaar en zijn makkelijk schoon te houden. Hierdoor zijn ze ook erg goed binnen te gebruiken. Een buitenkleed wordt ook wel een buitenmat, outdoor kleed, buitentapijt, tuinkleed of vloerkleed genoemd. Tuinmeubelland krijgt van klanten ook regelmatig vragen over buitenkleedjes. We voorzien je graag van advies, daarom vind je hier de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Vraag: Kan je een Buitenkleed lang buiten laten liggen?

Antwoord: JA! De buitenkleden zijn gemaakt van polypropyleen. Dit is een hoogwaardige kunststof. Polypropyleen is een kunststof die goed bestand is tegen weersinvloeden, zoals wind, regen en zon. Hierdoor kan het buitenkleed goed buiten blijven liggen, ook voor langere tijd. De fabrikant geeft twee jaar garantie op de kleden. De tuinkleden die Tuinmeubelland verkoopt voelen bovendien zacht aan als je er met blote voeten op loopt. Het reinigen van het kleed is eenvoudig schoon te maken met de stofzuiger. Vlekken kunnen met een vochtige doek gereinigd worden. Hiernaast kan het buitenkleed met de tuinslang schoon worden gemaakt.

Vraag: Kan een Buitenkleed tegen de regen?

Antwoord: JA! Een buitenkleed is gemaakt van dicht op elkaar geweven polypropyleen en kan goed tegen regen en andere weersinvloeden, zoals sneeuw en vuil. Het buitenkleed of outdoor tapijt kan in de regen buiten blijven liggen. Polypropyleen is een kunststof en is daardoor waterafstotend. Hierdoor zal het water niet in de stof trekken en blijft het buitenkleed mooi.

Vraag: Wat is een goed Buitenkleed?

Antwoord: Waar aan moet een 'goed buitenkleed' volgens Tuinmeubelland aan voldoen? Een buitenkleed moet weersbestendig, duurzaam en robuust zijn. Daarnaast moet het zacht en prettig aanvoelen voor als je er bijvoorbeeld met blote voeten op loopt. Doordat onze buitenkleden van polypropyleen zijn voldoen ze aan alle genoemde punten. Een buitenkleed kan ook goed binnen gebruikt worden in de woonkamer. Hij is makkelijk te reinigen met de stofzuiger en als erop geknoeid wordt, zijn de vlekken makkelijk met een vochtige doek schoon te maken. Tel daarbij de mooie, diepe kleuren en de kleurechtheid, op en je hebt een prachtig product wat je jarenlang kunt gebruiken.

sfeerlounge-tuinkleed

Vraag: Kan je een buitenkleed ook binnen gebruiken? 

Antwoord: JA! Natuurlijk, en de uitstraling van de kleden voor buiten is tegenwoordig ook echt bijna niet van binnenkleden te onderscheiden. Hier is ook een adviesblog over gemaakt. Kijk hieronder om verder te lezen.