Kan mijn loungeset buiten blijven staan in de winter?

Ja natuurlijk! Elke loungeset van Tuinmeubelland kan in principe buiten blijven staan. Het zijn tenslotte tuinmeubelen die geschikt zijn voor buiten. Maar je wilt uiteraard dat jouw loungeset zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Om dit te realiseren zijn er een aantal dingen die je kunt doen.


Jouw loungeset buiten laten staan of niet?

Natuurlijk is een loungeset gemaakt om buiten te neer zetten. De materialen welke gebruikt worden zijn geschikt en getest om bij elk weertype in Nederland buiten te laten staan. Je kunt je echter wel voorstellen dat vorst en UV zonlicht wel iets met het materiaal doet. Bij de meeste materialen heeft dit wel invloed op de levensduur van het product. Daarom is het aan te raden om de geschikte onderhoudsmiddelen per materiaalsoort te gebruiken om de loungeset zo optimaal mogelijk te beschermen. Heb je in de wintermaanden ruimte om de set binnen op te bergen, dan is dit uiteraard altijd de beste optie. Te weinig ruimte hiervoor? Dan is het verstandig om een loungeset beschermhoes aan te schaffen. Tegenwoordig zijn er zoveel loungeset beschermhoezen op de markt, dat er altijd wel een passende hoes is te vinden voor jouwloungeset.

Tips voor als de loungeset met een beschermhoes buiten blijft staan:

  • Een teakhouten loungeset kun je het beste niet helemaal dicht afsluiten met een hoes. Teakhout moet namelijk wel kunnen ademen. 
  • Je kunt een beschermhoes nog even extra goed vastzetten door een touw of een spanband te gebruiken, in de winter kan de hoes er anders soms afwaaien. De hoezen van Garden Impressions zijn voorzien van bevestigingsmateriaal.
  • Bij het gebruik van een beschermhoes is het verstandig altijd een hoog punt in het midden te hebben, zodat het water er goed af kan lopen. Hoezen zijn nooit 100% waterdicht, omdat het tuinmeubel moet kunnen ademen. Het is vooral bedoeld om de set te beschermen tegen viezigheid uit de lucht en een extra beschermlaag te bieden.
  • Laat de loungekussens niet onder de beschermhoes buiten liggen. Door het optrekkende vocht en door de naden van de beschermhoes kan er altijd vocht bij de kussens komen. En kan het materiaal verspochten. Voor het opbergen van loungekussens zijn speciale kussentassen of kussenboxen beschikbaar.

Jouw loungeset winterklaar maken?

Voor het behoud van de loungeset kun je deze het beste wel winterklaar maken. Tegen het einde van het seizoen maak je wellicht ook de tuin winterklaar. Neem dan ook meteen de loungeset mee door deze goed op te bergen of af te dekken met een speciale loungeset beschermhoes voor het winterseizoen.

Tips om jouw loungeset winterklaar te maken 

Om te beginnen is het goed om voor de winter jouw loungeset heel goed schoon te maken met een zacht sopje, maar nog beter is het om een geschikt reinigingsproduct voor het materiaal van jouw loungeset te gebruiken. Deze onderhoudsmiddelen voor tuinmeubelen zijn speciaal geschikt voor het materiaal, waardoor je niet onnodig per ongeluk een te agressief middel gebruikt. Kies je er voor om de loungeset binnen op te bergen?

Dan is het schoonmaken uiteraard voldoende. Heb je geen ruimte binnen, dan kan de loungeset ook prima buiten blijven staan. Denk dan wel aan het afdekken met een speciale loungeset beschermhoes. Zo kun je de loungeset buiten laten staan en gewoon in de zomer weer volop van het comfort van jouw loungeset genieten.

Advies nodig?

Neem gerust contact op met Tuinmeubelland via telefoon: 088-6600200, via onze live chat, of kom langs in één van de Tuinmeubelland winkels. Wij voorzien je graag van passend advies op maat.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En maak kans op een Tuinmeubelland waardebon van € 100,-