4 Tips voor een geslaagde winterbarbecue

Waarom zouden we eigenlijk alleen in de zomer barbecueën? In de winter is het vaak ook prima droog weer om een gezellige winterbarbecue te houden. Je moet alleen wat meer geduld en voorbereidingen treffen. In de zomer heb je namelijk warme temperaturen en blijft het lang licht. Dit is in de winter wel een beetje anders.


De barbecue 

Waar moet je rekening mee houden als het om winter barbecueën gaat? Door de lage temperatuur zal de barbecue er langer over doen om warm te worden. Zorg voor extra gas of kolen, dat hangt af of je met een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue gaat bereiden.  Door de kou zal de barbecue er meer moeite mee hebben om op temperatuur te blijven. Bij een winterbarbecue zal het vlees  daarom ook meer tijd in beslag nemen om gaar te worden. Het is daarom verstandig dat je de deksel op de barbecue zo veel mogelijk dicht houdt. Om te kunnen kijken of het vlees wel goed gaar is, kun je een heldere lamp gebruiken. Verder is het vooral bij een houtskoolbarbecue belangrijk dat je hem uit de wind neerzet. De wind is in de winter ijzig koud en daardoor zal de barbecue meer moeite hebben om op temperatuur te blijven.

Warmte Creëren

Het is belangrijk dat je zorgt dat iedereen goed warm blijft. Je kunt nog zo’n mooie tuinset of loungeset hebben staan, maar van stilzitten krijg je het koud. Je zult ook niet veel bewegen tijdens een barbecue en staat of zit dan vaak op één plek. Het is daarom van belang dat je jezelf warm aankleed met bijvoorbeeld een jas, trui, muts en sjaal. Je kunt natuurlijk ook zorgen dat je opwarm punten maakt in jouw tuin. Gebruik een mooie tuinhaard of een goede terrasverwarmer waar mensen onder kunnen staan of zitten. Terrasverwarmers zorgen niet alleen voor warmte, maar ook voor licht. Zo hoef je ook geen ongezellige lamp buiten op te hangen. Daarnaast kun je lantaarns ophangen voor een gezellige sfeer en kaarsen op tafel zetten. Zo heb je ook gelijk licht waarbij mensen kunnen eten. Het is ook raadzaam dat je fleece dekens neerlegt voor je gasten en jezelf. 

Wat leg je op de barbecue?

Bij een winterbarbecue zul je andere gerechten gaan bereiden, dan in de zomer. Zo heb je in de zomer veel frisse salades, kip en visgerechten. In de winter zullen het toch voornamelijk vleesgerechten zijn. Een heerlijk stukje mals wild of gemarineerd stuk vlees. De reguliere hamburger en worstjes zullen het ook prima doen op een winterbarbecue. Doordat het garen wat langer duurt dan in de zomer is het verstandig om wat tussendoortjes te maken. Een lekker erwtensoepje, warme appelcompote of wat warme wintergroenten. Als je geen zin hebt om allerlei bijgerechtjes te maken, dan kun je het vlees ook alvast voorgaren.

Winter barbecue Tuinmeubelland

Wat voor dranken zijn een aanrader?

Je hebt vele soorten dranken, zowel alcoholische als non-alcoholische. Eigenlijk kun je allerlei frisdranken gewoon schenken. Om echt warm te blijven zul je toch zeker moeten zorgen dat je chocolademelk in huis hebt. Daarnaast zijn er heerlijke sappen te koop, waarvan sommige zelfs warm te drinken zijn. Voor de alcoholische dranken kun je denken aan winterbieren, sterke alcoholische dranken of wijn. Wat helemaal bij een winterbarbecue past is de glühwein. Gezellig bij een kampvuur met vrienden en familie een glaasje drinken en genieten van een overheerlijk stukje vlees.  

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En maak kans op een Tuinmeubelland waardebon van € 100,-