Kersttrends 2016

Half december is het perfecte moment om je huis en tuin helemaal in kerstsfeer te brengen. We vertellen je graag alles over dé Kersttrends van 2016 voor binnen en buiten! Laat je insprireren en lees snel verder...

Kersttrends 2016 voor binnen  

Meerdere kleine kerstbomen. 
In plaats van één grote kerstboom, kan je er ook voor kiezen om meerdere stijlvolle kleine kerstbomen op verschillende plekken in je huis neer te zetten. Dat is iets subtieler en geeft in elke kamer een mooie kerstsfeer. Qua kleuren zien we dit jaar veel dieprood zoals de bijzondere tint marsala en bordeaurood. Daarnaast veel landelijke tinten zoals eucalyptus en truffelbruin. En bijkomend voordeel: kan je niet kiezen tussen de verschillende woonstijlen, kies dan verschillende thema's voor verschillende kerstbomen: culinair in de keuken, luxe in de woonkamer en traditioneel rood voor in de slaapkamer. Buiten bij de voordeur en achter in de tuin komt de landelijke en natuurlijk stijl het meest tot haar recht.

Scandinavische & Landelijke stijl.
De meest populaire woonstijlen op dit moment zijn de lichte Scandinavische stijl en het Landelijke wonen. Beide woonstijlen passen goed bij de Nederlandse no nonsense cultuur. Deze stijlen kenmerken zich door lichte kleuren, natuurlijke materialen en duurzame keuzes. De stijlen zijn op veel verschillende manieren toe te passen. Bijvoorbeeld door een steigerhouten kerstboom te timmeren en te versieren met natuurlijke accessoires en kerstballen. Of door echte kaarsen te gebruiken in plaats van kunstverlichting. Ga vooral ook zelf knutselen met de kinderen en creëer zo zelf mooie, authentieke accessoires. Kerst maak je zelf!

Unieke kerstballen en sfeeraccessoires.
Alles kan en mag natuurlijk. Traditioneel rood en goud blijft altijd stijlvol, maar wil je in 2016 echt hip voor de dag komen, dan maak je je eigen accessoires en hang je niet alleen maar kerstballen op. Er zijn zo veel mooie figuurtjes te koop en zelf te maken. Een grote trend is bijvoorbeeld belettering, waarmee je zelf unieke teksten kunt maken. Denk daarnaast aan natuurlijke, unieke elementen zoals vogelveertjes! 


Kersttrends 2016 voor buiten

Heb je jouw interieur helemaal in kerstsfeer, maar is het buiten nog een kille saaie bedoeling? Vaak heb je nog allerlei spullen van binnen over die je prima buiten kunt gebruiken. Het is wel af te raden om voorwerpen van glas buiten te gebruiken. Hier een paar tips om buiten de ideale kerstsfeer te ontwikkelen.

3 Tips om de tuin in kerstsfeer te brengen

  • Tip 1: Verlichting. 
    Je kunt op verschillende manier sfeer creëren met accessoires, verlichting of aankleding. De meest gebruikte sfeermaker voor buiten zijn de strengen met verlichtingen. Deze worden vaak langs de rand van afdakjes gehangen of in de nok van het huis. Bomen of hazelaren worden vol gehangen met slierten lampjes en over buxusbollen wordt netverlichting gelegd. Grotere tuinen die hebben zelfs soms een kerstboom van lampjes die in een mast gehesen wordt. Daarnaast heb je nog tal van andere verlichtingen die gebruikt worden. Lampjes die op allerlei manieren bewegen en lampjes in de vorm van dieren.

  • Tip 2: Natuurlijke materialen.
    Om een gezellige kerstsfeer te creëren heb je niet alleen sfeerverlichting nodig. Je kunt met moeder natuur ook al een heel eind komen. Om te beginnen zet eens een kerstboom bij jouw voordeur en in de achtertuin. Deze kun je decoreren met dennenappels, lintjes en houten kerstballen. Daarnaast kun je zelf mooie kransen maken voor aan de deur of muur. Gebruik gewoon conifeer, hulst, rode besjes en dennentakken. Zo krijg je al een mooie krans die een prima kerstsfeer met zich meebrengt. Je kunt een natuurlijke kerstkrans ook gewoon kopen. Daarnaast is het super leuk om lantaarns neer te hangen met kaarsen erin. Een andere leuke decoratie is een houten trappetje met kersttakken en kerstballen en andere decoratie artikelen.

  • Tip 3: Verwarming. 
    Wil je de kerstdagen en avonden gezellig met vrienden en familie doorbrengen? Maak dan gebruik van mooie terrasverwarmers of tuinhaarden. Deze zorgen voor de nodige warmte en sfeer. De tuintafel kun je buiten super mooi decoreren met kaarsen en kerststukken. Manden neerzetten met houtblokken en dennenappels. Ook zijn er tal van planten die prima met kerst te combineren zijn. Denk aan een mooie hazelaar, skimma, kerststerren of een hulst. Verder kun je natuurlijk een mooie kerstboom versieren.  Daarnaast is het ook raadzaam om fleece dekens over de tuinstoelen of loungebank neer te hangen. Zo kun je gezellig buiten de avond doorkomen. Samen met een goed glas warme chocolade melk of glühwein en heerlijke kerst versnaperingen.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Tuinmeubelland?Mis geen tuininspiratie en vul onderaan deze pagina je mailadres in!