Pasen: 3x inspiratie voor het stijlen van jouw paastafel

Pasen: een lang weekend genieten met het gezin!

De lente is begonnen, dus tijd om vrolijke kleuren in jouw interieur toe te voegen. 


Een paastafel kan in iedere stijl gedekt worden, maar het mooiste is natuurlijk om de stijl van jouw interieur door te voeren in de paastafel. Zo ontstaat er een eenheid in de kamer. Een paastafel maakt pas echt indruk als alles op elkaar afgestemd is!

Ibiza stijl paastafel
De afgelopen jaren zie je deze stijl steeds vaker terug komen in het interieur en dus ook in de tuin. Zeker nu we nog niet naar Ibiza kunnen afreizen, laten wij Ibiza naar Nederland komen!

Een goede basis voor de Ibiza paastafel is een wit tafellaken. Heb jij geen wit tafellaken? Kies dan voor licht grijs of beige tafellaken, als de kleur maar licht en zacht is. 

De basis staat, tijd om natuurlijke materialen toe te voegen. Ga dus op zoek naar natuurlijk materialen. Denk aan rieten mandjes en bamboe onderzetters. Gooi de kasten open en zoek naar natuurlijke materialen en zachte tinten.

Om de tafel helemaal af te toppen is het leuk om grote pluimen toe te voegen. Dit maakt de Ibiza paastafel helemaal af! 

Moderne zwarte paastafel
Pasen staat natuurlijk bekend om veel kleur, maar houd jij meer van de minimalistische stijl dan is een moderne zwarte paastafel wat voor jou!

Door te werken met zwart als basis kleur en één of twee kleuren toe te voegen ontstaat er een gezellige tafel.Een zwart tafellaken met rieten onderzetters en zwart servies vormen de basis voor de moderne paastafel. Doordat het servies zacht roze accenten heeft, wordt de paastafel verrassend stijlvol! Wil jij graag net iets meer kleur toe voegen? Zet verse bloemen op tafel en speel met gekleurde kaarsen.

Leg de paastafel vol met allerlei lekkere paashapjes en dan kun jij genieten van een gezellige Pasen.

Klassieke paastafel
Dit is de meest traditionele paastafel. Het belangrijkste onderdeel van de klassieke paastafel is het servies. Start daarom met het uitzoeken van jouw paasservies. Dit vormt tenslotte de basis.

Zet in het midden van de tafel een grote paastak en hang deze vol met eieren. Hierdoor heb je gelijk een eyecatcher op tafel staan. Kies vervolgens welke accessoires bij jou passen. Houd jij van warmte en gezelligheid? Voeg dan windlichten toe. Houd jij meer van verse bloemen? Zet dan een bos vrolijke tulpen op tafel. Zet als laatste de tafel vol met paaslekkers, zoals eieren, paasbrood en heerlijke eigen gemaakte baksels.

TIP: Serveer jij het liefst iedereen een gekookt eitje met Pasen? Presenteer deze dan als een leuk paashaasje. Vouw het servet helemaal uit en vouw hem daarna een paar keer dubbel, zodat er een dunne lange lap ontstaat. Vouw het servet om het gekookte eitje heen en bind dit vast met een touwtje. Zo ontstaat er een paashaasje. Je kunt er altijd zelf nog een hazengezichtje op tekenen.

Wij wensen je veel plezier met het dekken van een stijlvolle paastafel!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?