Sfeervolle Kerst in de tuin

Nog een paar dagen tot Kerst en dat betekent een heerlijke tijd om gezellig samen te zijn. Met Kerstmis zitten we binnen warm bij de haard. Tuigen we de kerstboom weer mooi op en maken we een prachtige tafelschikking met de mooiste kerststukken. Ook de tuin of balkon verdient de nodige aandacht. Heb je wel eens nagedacht om de voor- en achtertuin in kerstsferen te brengen? Lees de 4 tips.

Tip 1: Terrasverwarming Wil je de kerstdagen en avonden gezellig met vrienden en familie doorbrengen? Dat is begrijpelijk! Om extra sfeer buiten te creëren plaats je een prachtige terrasverwarmers of tuinhaarden. Deze zorgen voor de nodige warmte en sfeer! Naast een warme sfeerhaard is het ook fijn om extra fleece dekens in de loungeset te leggen.

Tip 2: Tuintafel decoreren Binnen zitten we aan een mooi gedekte eettafel, maar ook de tuintafel buiten kan je super mooi decoreren. Zet een mooie rieten mand met dennentakken, houtblokken en dennenappels op tafel en je hebt snel een mooi geheel wat groots toont. Een klein kerstboompje buiten met outdoor kerstverlichting is ook een echte sfeermaker. Door te spelen met leuke kerstplanten met kleur wordt het geheel mooi kleurrijk. Denk hierbij aan Gaultheria, Skimmia en Hulst/Ilex.

Tip 3: Kerstverlichting Je kunt op verschillende manieren sfeer creëren met accessoires, maar verlichting is een onmisbare factor. De meest gebruikte sfeermaker voor buiten zijn de strengen met verlichtingen. Deze kan je sfeervol bevestigen aan de dakgoot of in de nok van jullie huis. Versier de bomen en buxusbollen in de tuin sfeervol met lampjes.

Tip 4: Natuurlijke materialen Om een gezellige kerstsfeer te creëren hoef je niet perse alleen maar sfeerverlichting te gebruiken. Je kunt met moeder natuur ook veel mooie creaties maken. Om te beginnen een leuke kerstboom bij de voordeur en in de achtertuin. Deze kun je aankleden met bijvoorbeeld houten kersthangers, dennenappeltjes en lintjes. Een mooie krans met kerstgroen zoals hulst, rode besjes en dennentakken voor aan de deur of muur. En je bent klaar voor Kerst!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!