Tuininspiratie 2015

Iedereen vindt het lekker om een mooie tuin te hebben, waar je lekker in kunt genieten met je gezin, met vrienden en familie of lekker alleen. Maar waar haal je de inspiratie vandaan om je tuin naar wens aan te kleden, hoe deel je je terras in, welke kleuren wil ik gebruiken en ga zo maar door. Voor de meeste mensen is het hebben van inspiratie voor de perfecte tuin niet vanzelfsprekend, daarom hopen wij door middel van dit artikel te helpen bij het opdoen van nuttige en leuke inspiratie. 

Tuinmeubel inspiratie

Optimaal genieten in je tuin kun je pas als er passende meubels zijn, want hoe moet je genieten als je geen mooie tuinset of loungeset hebt om dit in te doen? Bij de keuze van een tuin of loungeset is het belangrijk vooraf te bedenken wat het doel is van de set, wil je bijvoorbeeld juist een actieve zit of een luie zit? Daarnaast is het belangrijk om goed na te denken over welke kleurstelling en materiaalgebruik mooi zou passen in het totaalbeeld van je tuin. Koop bijvoorbeeld geen bruine tuinset als je hele tuin is afgestemd op zwart-wit.

Tuinindeling inspiratie

Bij het maken van de indeling in de tuin kijk je uiteraard als eerste naar de zon, waar komt de zon op en waar gaat deze weer onder? Op basis van dit gegeven kun je bepalen op welke plekken de terrassen moeten komen, maar ook op welke plek welke planten het beste tot zijn recht komen. Vergeet ook niet te kijken waar de wind meestal vandaan komt: als je bijvoorbeeld op een boerderij woont, het zou vervelend zijn als je terras net in de wind ligt, want dan wordt het echte genieten wel een stukje minder. 

Kleurgebruik in de tuin

Wat is er nou mooier dan een tuin vol met mooie kleuren die ook nog eens perfect op elkaar zijn afgestemd. Herhaal kleuren in de tuin en één geheel ontstaat. Herhaal de kleuren van de bloeiende bloemen bijvoorbeeld in de kussen kleur in je tuinset. Houd dit blog in de gaten voor nog veel meer inspiratie op het gebied van het inrichten van je tuin.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!