Kies je voor een Loungeset of Lounge dining set?

Loungesets zijn er in veel verschillende soorten en maten. Het kiezen van de juiste loungeset is best lastig. Je moet op veel verschillende zaken letten. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een loungeset, een tuinset of een combinatie van deze twee? Welk materiaal wil je graag? En welke kleur kies je? Maar wat ook belangrijk is, is het aantal zitplekken dat je nodig hebt. Ben jij benieuwd welke loungeset bij jou past? Tuinmeubelland helpt je graag op weg bij de vraag hoe je een loungeset kiest.


Vraag 1. Kies je voor een loungeset of voor een lounge dining set?

Wil je graag lekker en comfortabel buiten kunnen eten? Dan is een lounge dining set een uitstekende keuze voor jou. Wil je graag alleen lekker buiten liggen en  in de zon kunnen relaxen? Dan is een lage loungeset een goede keuze voor jou.

- Wanneer kies je voor een Lounge dining set?

Wil je optimaal van de zon én van een diner kunnen genieten? Dat is mogelijk met een lounge dining set. Dit is een perfecte combinatie van een tuinset en een loungeset. De hoogte van een lounge dining set is hoger dan een loungeset.  Dit zorgt ervoor dat je heerlijk kunt loungen, maar ook gezellig met familie en vrienden kunt eten. Een lounge-dining set is dus de perfecte match van praktisch gemak en dat heerlijke lounge comfort. Bij aanschaf van een lounge dining set moet je op een aantal zaken letten, zoals de afmetingen, de kleur en het materiaal. 

Bekijk alle lounge dining sets

- Wanneer kies je voor een lage loungeset?

Heerlijk comfortabel loungen en van de zon genieten? Of een lekker rustig zitten met een kopje koffie of een koud drankje? Of juist gezellig met vrienden fijn bijkletsen en houd je van het relaxte gevoel van een lage lounge? Dit is allemaal mogelijk met een loungeset. Bij aanschaf van een loungeset moet je op een aantal zaken letten, zoals de afmetingen, de kleur en het materiaal. 

Bekijk alle loungesets


Vraag 2. Hoeveel ruimte heb je beschikbaar?

Wat past er in je tuin, op je terras of balkon? Het is belangrijk om de maten van je tuin, terras of balkon zorgvuldig op te meten. Denk niet alleen aan het grondoppervlak, maar ook aan de hoogte en eventuele schuine kanten. Dat lijkt een open deur, maar het gebeurt echt vaak dat mensen in de winkel komen, zonder te weten wat er geplaatst kan worden. De loungeset die je kiest moet passen op de plek waar hij komt te staan, maar de loungeset moet ook groot genoeg zijn voor het aantal personen dat van de loungeset gebruik gaat maken. En verder is het verstandig om te bedenken of je er nog omheen wilt kunnen lopen of niet. Heb je een kleine tuin of een balkon? Tuinmeubelland raadt aan om in een kleine tuin of balkon te kiezen voor een set met een twee- of driezits lounge bank en twee losse loungestoelen. Hierdoor kan je toch heerlijk ontspannen op een set die relatief weinig ruimte inneemt. 


Vraag 3. Welk materiaal kies je?

De materiaalkeuze is een belangrijke keuze. Loungesets worden in veel verschillende materialen gemaakt. Dit zorgt ervoor dat voor iedere smaak een geschikte set verkrijgbaar is.

Wicker

Wicker betekent kunststof vlechtwerkdraad. Je hebt verschillende soorten vlechtwerk. Met Wicker creëer je een landelijke, natuurlijke en rustige sfeer in je tuin. De verschillende soorten vlechtwerk zijn:

  • Plat vlechtwerkdraad van circa 8,4 mm breed
  • 2-half; een plat vlechtwerkdraad met twee PVC kernen
  • Halfrond wicker vlechtwerkdraad
  • Helemaal ronde vlechtwerkdraad.

Bekijk alle wicker loungesets

Texfiber

Texfiber is een kwalitatief synthetisch kunststof materiaal. Het Texfiber materiaal lijkt op gewoon textiel. Texfiber, is een zeer sterk materiaal waarbij de prijs vaak wat hoger ligt dan van wicker tuinmeubelen. De voordelen aan Texfiber tuinmeubelen zijn: de Texfiber loungesets kunnen ook comfortabel gebruikt worden zonder kussens, het materiaal verweert niet en de gehele loungeset heeft meestal kwalitatief hoogwaardige All-weather eigenschappen. Met Texfiber creëer je een luxe sfeer in je tuin.

Bekijk alle texfiber - textileen loungesets

Aluminium

Aluminium is één van de meest voorkomende materialen in de tuinmeubelen. Het wordt voornamelijk in de frames gebruikt en vervolgens met een stevige poedercoating beschermd. Het voordeel aan aluminium is: het is licht van gewicht, sterk en duurzaam en bovendien goed bestand tegen corrosie. Met Aluminium creëer je een strakke en moderne sfeer in je tuin. Door de strakke afwerking passen deze loungesets mooi in een strakke en moderne tuin.

Bekijk alle loungesets met aluminium

Teakhout

Teakhouten tuinmeubelen zijn vaak gemaakt van gerecycled teakhout. Hierdoor is de tafel nooit helemaal egaal, maar dit geeft zo’n robuuste tafel juist karakter. Teakhouten tuinmeubelen zijn zwaar van gewicht waardoor ze niet gemakkelijk te verplaatsen zijn. Teakhout wordt veel gebruikt voor tuinmeubels, want deze houtsoort is zeer geschikt voor buiten gebruik. Met Teakhout creëer je een landelijke, natuurlijke en rustige sfeer in je tuin.

Bekijk alle loungesets met hout

VironWood

VironWood is een nieuw, innovatief materiaal met een mooie structuur en kleurnuances waardoor het echt op hout lijkt, maar toch echt een duurzaam kunststof materiaal is. Het materiaal VironWood werkt niet, krimpt niet en verkleurt niet. Ook is het materiaal UV bestendig, zal het niet schimmelen en niet splinteren. Met VironWood creëer je een moderne sfeer in je tuin.

Bekijk alle vironwood loungesets


Vraag 4. Wil ik een all-weather loungeset?

All weather loungesets zijn dé oplossing voor de Hollandse zomer. Bij een onverwachte regenbui is het niet nodig deze kussens naar binnen te halen. Waterbestendige loungekussens worden veelal geproduceerd van een stevige all weather stof. De hoes en de schuimvulling zorgen ervoor dat de kussens waterproof zijn. Ook is de stof heel eenvoudig schoon te houden, zodat je loungeset er altijd prachtig bijstaat. Dit is vooral erg praktisch als er bijvoorbeeld op het kussen wordt gemorst met drinken. Je veegt het vocht er namelijk gemakkelijk weer af. 

Bekijk alle all weather loungesets

Enthousiast geworden?

Bekijk dan vooral de mooie collectie loungesets en lounge dining sets van Tuinmeubelland van de topmerken Garden Impressions, 4 Seasons Outdoor en Exotan. Heb je meer vragen over welke loungeset je moet kiezen? Kom langs in één van de showrooms of bel naar 088 66 00 200 en laat je adviseren door ons deskundige personeel. 

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?