Woontrends 2017

Nog een paar maanden te gaan voordat het 2017 is. We kunnen weer volop gaan genieten van de nieuwe woontrends. De kleur waar het op interieurgebied allemaal om draait in 2017 is denim drift, dit is een grijsblauwe kleur. Ideaal te combineren met andere woonstijlen en kleuren. De kleur denim drift is prima te verwerken in jouw interieur. Door gebruik te maken van kussens, plaids of een kastje of de muur een likje verf te geven. 


Woontrend 1: urban jungle 

De trend die voorgaande jaren ook al tussen de trends stond is Urban Jungle. Deze woontrend wordt in 2017 gewoon voortgezet. Vul jouw huis dus lekker met planten en boompjes. We willen nog steeds de beleving van buiten naar binnen halen. Je kunt ook kleinere plantjes gebruiken en leuk afwisselen met allerlei bloempotten in de kleuren wit en zwart. Blijf dus allemaal gewoon planten in huis zetten want dit blijft super hip in 2017. 

Woontrend 2: donkergroen en donkerblauw 

Net als de Urban Jungle trend, zijn de kleuren donkergroen en donkerblauw gewoon weer terug in 2017. Dat kon ook niet missen toen AkzoNobel de kleur Denim Drift, uitriep tot de kleur van het jaar 2017. Deze kleuren zijn aardig donker, zorg dus voor een warme tegenpool om jouw huis in een prima sfeer te veranderen. Een paar wollige plaids of wat oud koper / brons kun je prima combineren met deze kleuren. Je kunt ook donkergroen minder overheersend terug laten komen. Donkergroen is namelijk heel makkelijk met planten toe te voegen aan je interieur.

Woontrend 3: boho chic 

Bij de stylingtrend boho chic moet je vooral van verschillende kleuren houden en felle uitspattingen. Deze trend komt uit de fashion wereld en gaat nu vooral in het interieur terug komen. Deze trend is ideaal voor de zomer, door alle vrolijke kleuren en bijzondere printen. De woontrend Boho chic is er in verschillende stromingen. De hippie tijd is er één van, daarnaast wordt Frankrijk en Marokko ook vaak als inspiratiebron gebruikt. 

Woontrend 4: kurk

De stylingtrend om kurk te gebruiken kwam al een beetje voor in 2016, nu blijft deze trend in 2017 en zal die nog meer naar voren komen. Kurk kan in allerlei producten verwerkt zijn. De meest voorkomende producten zijn prikborden voor het gezin of denk eens aan krukjes. Kurk is een duurzaam product en kan tegen een stootje, omdat kurk altijd zijn oude vorm weer aanneemt na het stoten. Kurk is dus een materiaal dat prima bij jouw in huis toegepast kan worden. Van kurk zijn allerlei dingen te maken, denk bijvoorbeeld aan kaarsen standaards, planten bakken of lampenkappen.

Woontrend 5: geometrisch

Een trend waar je echt van moet houden. Geometrische vormen en prints voor in jouw interieur. Gecombineerd met allerlei felle of rustige kleuren. Net zoals vele trends is ook deze trend op vele manieren in je woonkamer toepasbaar. Het draait vooral om strakke patronen, pas die dan dus ook toe. Schilder een muur met een paar strakke diagonale strepen of maak je eigen schilderij. Ook zijn er genoeg spullen aan te schaffen om je interieur een geometrische tint te geven. Zo zijn er vloerkleden en veel verschillende lampen te koop in deze stijl.

Gebruik tapijten, kussens, vazen of meubels om je interieur helemaal in deze trend te veranderen.    

Woontrend 6: terracotta

Terracotta is een kleur met een warm karakter en geeft veel sfeer in jouw woning. Veel mensen zijn wel eens in het mediterrane gebied geweest tijdens een vakantie. Wil jij dat gevoel van vakantie ook in jouw woning laten terugkomen? Dat is zeer makkelijk te realiseren. Je kunt deze trend op verschillende manieren terug laten komen in jouw interieur. Doormiddel van vloerkleden en kussens kun je al een redelijke basis leggen. Een bakstenenmuur of je muur laten stucen in terracotta kleur. Pas je meubels aan op deze trend of leg allerlei kleedjes over je bankstel heen. Deze trend heeft ook een paar planten die je prima kan combineren. Zet palmboompjes in aardewerk potten of cactussen.

Ben je juist op zoek naar inspiratie voor buiten?

Lees dan ons blog over de tuinmeubeltrends voor 2017 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Tuinmeubelland?
Mis geen tuininspiratie en vul onderaan deze pagina je mailadres in!