Tuinkussens opbergen doe je zo!

Om extra lang van je tuinkussens te genieten, raadt Tuinmeubelland aan deze droog en netjes op te bergen. Dit geldt voor zowel tuinstoelkussens, sierkussens als loungekussens. Het opbergen van de tuinkussens verlengt ook de levensduur van de kussens. In deze blog lees je handige tips om je tuinkussens op te bergen. Ben je op zoek naar een mooie, nieuwe loungeset en heb je niet zo’n zin om met kussens in de weer te zijn? Kijk dan ook eens bij de prachtige loungesets met all weather kussensTip 1. Tuinkussens opbergen in een kussentas

Een handige manier om je kussens op te bergen is een kussentas. Met een kussentas heb je alle kussens bij elkaar en zijn de kussens gemakkelijk op te bergen. Je kan de kussentas eenvoudig weer pakken om te gebruiken. Een goede kussentas is gemaakt van stevig polyester, ademend materiaal, en is voorzien van een PVC of een PU coating.

Hierbij een aantal weetjes over een kussentas. Laat de rits in eerste instantie enige tijd open staan. Hierdoor kan het condens vocht verdampen en de tas verlaten. Dit zorgt ervoor dat er geen schimmel kan ontstaan bij de kussens.Tip: Zet het geheel altijd op een droge plek, anders kunnen de kussens alsnog vochtig worden. Bij Tuinmeubelland zijn kussentassen in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zo heb je voor elke kussen een geschikte kussentas. De kleine exemplaren kunnen gebruikt worden voor sierkussen en zitkussens. De grotere exemplaren kunnen gebruikt worden voor  grote kussens, zoals loungekussens en standenstoelkussens. Tip: Het kan handiger zijn om twee of drie kleinere tassen aan te schaffen.  Hierdoor is het wat makkelijker hanteerbaar en te tillen.

 Bekijk hier alle kussentassen

Tip 2.  Tuinkussens opbergen in een kussen opbergbox

Een andere handige manier als je binnen geen plek hebt om tuinkussens op te bergen is een kussen opbergbox. Een kussen opbergbox kan je plaatsen in je tuin en je kussen blijven heel mooi. Daarnaast werkt de kussen opbergkist ook erg praktisch, omdat de kist buiten staat en de kussens er makkelijk in te leggen en weer uit te halen zijn. Tip: De opbergkist kan ook gebruikt worden om andere spullen in op te bergen, zoals speelgoed en gereedschap. Zo kan je tuin er altijd netjes uitzien.

 Bekijk hier alle opbergboxen

Welk soort kussen opbergbox heb je nodig?

Er zijn veel verschillende soorten kussen opbergkisten verkrijgbaar. Het is dan ook verstandig om te bepalen waar je kussen opbergkist komt te staan. Komt de kussen opbergkist onder een overkapping te staan? Dan kun je kiezen voor een wicker vlechtwerk opbergkist. Deze kisten zijn waterafstotend, maar niet waterdicht. Tuinmeubelland adviseert dan ook om deze wicker vlechtwerk opbergkisten onder een overkapping of in een garage te plaatsen. Wordt de kist niet onder een overkapping geplaatst. Dan kun je het beste kiezen voor een waterdichte, kunststof kussen opbergkist van het merk Keter.

Hoeveel kussens moeten er in de kussenkist passen?

Daarnaast is het handig om het aantal kussens te tellen die in de kussen opbergkist moeten passen en de bijbehorende afmetingen. Zo kun je exact bepalen welke kussen opbergkist groot genoeg is om al de kussens in kwijt te kunnen. Bij Tuinmeubelland zijn kussen opbergkisten  in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Zo is er voor iedereen een kussen opbergkist. Let goed op de binnenmaat van de kussenkist om te kijken of alle kussens erin passen.

Tuinmeubelland hoopt dat je met deze handige tips nog lang kan genieten van jouw tuinkussens!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!