Waterdichte kussenbox kopen voor je tuinkussens?

Vraag: Kan ik bij Tuinmeubelland een volledig  waterdichte kussenbox kopen voor mijn tuinkussens?

Antwoord: We hebben weersbestendige kussenboxen. Dit zijn bijna, maar niet 100 % waterdichte tuinkussenboxen; het materiaal moet namelijk kunnen ademen. We leggen je graag uit hoe het zit.

Waterdichtheid bij kussenboxen: een veel voorkomende vraag

Regen is in Nederland veel voorkomend en buiten wisselt het ook vaak van temperatuur. Een van de meest gestelde vragen door klanten is dan ook: "Hebben jullie ook een volledig waterdichte tuinkussenbox, zodat ik alles mooi droog houd?"


opbergbox

Waarom wel of geen waterdichte kussenbox?

De kussens opbergen in een (tuin) kussenbox is een heel goed idee. Vooral in de zomermaanden is dit een hele praktische oplossing. Buiten zijn er namelijk ook altijd temperatuurverschillen én verschillen in de hoeveelheid vocht in de lucht. Hierdoor krijg je condensvorming en bij condens worden de kussens vochtig. In een kussenbox kan dit gaan ‘zweten’ op het materiaal met alle nadelige gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan schimmelvorming. Dit wil je graag voorkomen natuurlijk. Je tuinkussenbox moet dus enigzins kunnen ventileren. Als een tuinkussenbox helemaal 100% waterdicht zou zijn en er toch wat vocht uit de kussens condenseert... dan ‘stikken’ je tuinkussens. Ze worden dan vies door schimmel.

Het advies van grote fabrikanten van kussenboxen

Tuinmeubelland verkoopt verschillende kussenboxen van grote, bekende fabrikanten die vele jaren ervaring hebben met dit soort tuinkussenboxen én andere tuinmeubelen. Dit zijn bijvoorbeeld Keter tuinkussenboxen en Garden Impressions tuinkussen boxen. Beide merken hebben kwalitatief hoogwaardige producten, die grotendeels weer- en waterbestendig zijn. Maar beide merken geven aan dat hun producten in dit segment niet 100% waterdicht zijn, maar kunnen 'ademen'. Dat is dan ook het advies van de grootste merken op dit gebied.

Het advies: Hoe berg je je tuinkussens het beste op?

Het advies van Tuinmeubelland is dan ook het volgende:

  1. Plaats de kussens eerst in een speciale kussentas voor het opbergen van tuinkussens en loungekussens.
  2. En plaats de kussentassen daarna in de tuinkussen opbergbox.
  3. De rits van de gesloten kussentas plaats je naar de onderkant, dan kan er geen water in lopen.
  4. Dit is echt een prima oplossing voor de zomer en voor als je weinig plek in huis hebt.

En als je de mogelijkheid hebt: berg de kussens op een vorstvrije plek op. Het plaatsen van de kussensbox onder een veranda of in de schuur is ook een goede optie. Nog meer lezen over dit onderwerp? Bekijk dan het adviesblog over loungekussens opbergen >

De tuinkussenboxen van Tuinmeubelland

Tuinmeubelland heeft verschillende soorten kussenboxen:

Voor al deze opbergboxen geldt het advies wat hierboven gegeven is. Lees hieronder nog meer over het opbergen.