De maand april zit er al weer aan te komen en Tuinmeubelland heeft voor jou een aantal handige tuintips. Met deze zes handige tuintips helpt Tuinmeubelland je op weg naar jouw droomtuin.

Tuintip 1: Bescherm je planten tegen slakken

Tuinmeubelland raadt je aan om je planten te beschermen tegen slakken. Dit kan je doen doormiddel van verschillende oplossingen:

  • Verzamel eierdopjes, was de eierdopjes en verwarm ze in de oven. Dit maakt de eierdopjes harder. Vermaal daarna de eierdopjes en strooi een ring om je planten heen. Slakken vinden het namelijk niet fijn om hier overheen te kruipen.
  • Leg halve grapefruits neer in de buurt van je planten, want slakken kruipen hierin. Gooi daarna de halve grapefruit met slakken weg.
  • Een andere oplossing is koffie. Slakken houden namelijk niet van koffie. Wat je kan doen is een ring koffieprut om je planten heen strooien. Een andere manier is koude sterke koffie over je planten heen spuiten.
  • Plaats bakjes met bier in de grond naast je planten. Door de gist worden slakken aangetrokken. Maar als ze eenmaal in het bakje zitten verdrinken de slakken.
  • De laatste manier om je planten te beschermen tegen slakken is zout om je planten heen strooien. Hierdoor komen slakken niet dichtbij je planten.

Tuintip 2: Verzorg je gazon

Wil jij het geheim weten van een mooie volle grasmat? Volg dan deze tips van Tuinmeubelland. Maai het gras voor de eerste keer met de grasmaaier op de hoogste stand. In de loop van het seizoen zet je de stand steeds ietsjes lager. Het is belangrijk om je grasmat elke week te maaien. Ook is het belangrijk je gazon te bemesten. Hierdoor voorkom je verkleuring bij droogte en voorkom je mos. 

Tuintip 3: Plant de bloembolletjes

Heb je nog leuke bloembolletjes? Plant deze dan in je tuin. Deze moet je planten na de laatste nachtvorst. Let erop wel op dat je ze niet op een te natte plek plant en houd rekening met de lichtvoorkeur van de bloembollen. Sommige soorten houden namelijk meer van zon en andere houden meer van schaduw.

Tuintip 4: Begin met snoeien

  • Je kan nu de uitgebloeide voorjaarsbloeiers en winterheide snoeien.
  • Heb je een haag, zoals liguster, leylandii of taxus. Snoei deze dan elke maand.
  • Coniferen kan je het beste regelmatig snoeien zodat ze niet te breed worden.
  • Verwijder alle bruine bladeren bij de struiken en bomen die groen gebleven zijn.

Tuintip 5: Bemest je fruitbomen en –struiken

Wil je weer lekker kunnen genieten van je eigen fruit deze zomer? Dan is het belangrijk je fruitbomen en –struiken te bemesten. Gebruik hiervoor organische bemesting.

Tuintip 6: Controleer je planten op ziektes

Dit kan je doen door de planten stuk voor stuk na te lopen om te zien of ze schimmels of insecten hebben. Als dit zo is moet je direct actie ondernemen. Er zijn veel goede, organische hulpmiddelen om de ziektes van je planten te bestrijden. Deze hulpmiddelen werken het beste als je ze in een vroeg stadium bestrijdt.

Tuinmeubelland hoopt dat je met deze tuintips goed voorbereid bent voor de maand april en dat we je een beetje op weg hebben geholpen naar jouw droomtuin!

Meer lezen?

Klik hier voor dé Woontrends van 2017!

Klik hier voor de Tuinmeubeltrends van 2017!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En maak kans op een Tuinmeubelland waardebon van € 100,-