Tuintips: mei 2017

Het is al bijna mei en vaak betekent dit: meer zon! In mei is overal in de natuur te merken dat de zomer er aankomt. De vogels maken nestjes en de bloemen in de tuin komen uit en maken de tuin tot een fleurig geheel. Lees snel verder voor de Tuinmeubelland tuintips voor de maand mei!

Tuintip 1 : Knap de meubels in je tuin op

Mei is een mooie maand om tuinmeubels, bergingen, hekken en schuttingen op te knappen. Dit zodat je weer heerlijk kunt zonnen, koffie drinken en genieten. Een sfeervol terras is snel gecreëerd en je hebt er een zomer lang plezier van. Maak je tuinmeubels schoon en onderhoud ze met speciale onderhoudsmiddelen die precies zijn afgestemd op het materiaal van jouw meubels. Tuinmeubelland heeft goede ervaringen met het merk Eden Outdoor, welke al jaren gespecialiseerd is in onderhoudsmiddelen voor buiten.

Bekijk hier alle onderhoudsmiddelen

Tuintip 2: Verzorg je vijver

Heb je een vijver? Dan is het de hoogste tijd om mooie waterlelies of andere waterplanten  in de vijver te planten. Van waterlelies wordt je vijver namelijk extra mooi. Tip: Let bij het kopen van waterlelies vooral op de aanbevolen plantdiepte. Iets dieper dan aanbevolen is niet erg, maar bij waterlelies die te ondiep staan groeit het blad boven het water uit in plaats van dat het ­erop drijft. Ook moeten vanaf nu de vissen weer volop bijgevoerd worden. Zorg er wel voor dat al het voer opgegeten wordt. Beter een aantal keren achter elkaar kleine porties voeren, dan teveel in één keer.

Tuintip 3: Onderhoud je gazon

Strooi wat mest op het gazon als er regen is voorspeld. Herhaal dit iedere zes weken. Zo blijft het gazon mooi en gezond. Ook moet het gras weer regelmatig gemaaid worden. Doe dit één tot twee keer per week.  Staat er op sommige plaatsen op het gazon een laagje water of blijft de grond heel nat? Tip: steek met een mestvork in de aarde en beweeg deze zacht heen en weer. Hierdoor kan het water dieper de grond in zakken.

Tuintip 4: Maak je moestuin compleet

Mei is een geweldige moestuinmaand. In de maand mei groeien je groenten en fruit het hardst. Volgens veel tuiniers is mei de beste maand in de tuin, vol ontwikkeling en fris groen. In de maand mei kunnen ook de kiwi’s geplant worden. Tip: Plant altijd één mannelijke plant bij maximaal zes vrouwelijke planten. Dit zorgt ervoor dat de mannelijke plant de vrouwelijke planten bestuift. De mannelijke plant kan na de bloei teruggesnoeid worden. Tip: Geef aardbeien genoeg meststof en haal onkruid regelmatig weg.

Tuintip 5: Het grote snoeimoment van het jaar

Ben je klaar voor het grote snoeimoment van het jaar? Je mag de komende weken de hagen en de snoeivormen onder handen nemen.  Tip: Knip elke dag een stukje dan alles in één keer. Zo voorkom je spierpijn. Tip: Snoei op een bewolkte dag. Dit zorgt ervoor dat de jonge bladeren niet  verbranden aan de zon.

Tuinmeubelland hoopt dat je met deze tuintips goed voorbereid bent voor de maand mei en je lekker in de zon kan genieten!

Meer lezen?

Balkon trends 2017

Schaduw in je tuin? Een stappenplan

Welke loungeset past bij jou?


Wil je op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van Tuinmeubelland?
Mis geen tuininspiratie en vul onderaan deze pagina je mailadres in!