De heerlijke zomer is weer voorbij, maar nu kunnen we gaan genieten van de herfst. Alle mooie gekleurde bladeren die van de bomen vallen. De egels die zich heerlijk verschuilen tussen de afgevallen bladeren. Genieten van de natuur om je heen. Nu zijn er verschillende trends om je tuin gemakkelijk om te toveren voor de herfst. Zo kun je ook nog heerlijk nagenieten tijdens de herfst in jouw eigen tuin. Na de herfst is het belangrijk om de terrasmeubels weer schoon te maken en af te dekken met een beschermhoes. De beschermhoes zorgt ervoor dat je nog langer plezier kan hebben van jouw tuinset of loungeset. Heb je nog geen beschermhoes voor jouw tuinset of loungeset, bekijk alle beschermhoezen, maar lees eerst alles over de nieuwste tuintrends voor deze herfst!


Bekijk alle tuinmeubelen


 

De 4 tuininrichting herfsttrends

Sprookjesachtig inrichten

Door gebruik van planten die een bosachtig karakter hebben en een bijzondere kleur denk daarbij aan zilveren struikjes, zo kun je jouw fantasie de loop laten gaan in jouw eigen tuin. Zet de planten iets uit elkaar en gebruik eventueel mooie verschillende mossen. Daarbij kun je een mooie vuurtafel of vuurhaard zetten. Het vuur zal een sprookjesachtig gevoel opwekken en heerlijk warmte afgeven, zodat je ’s avonds ook heerlijk van jouw tuin kan gaan genieten.

 

Energieke combinaties

Een ander herfsttrend is de combinatie van veel verschillende kleuren planten en vormen. Hierbij kun je denken aan bolchrysanten in een pot met een drukke print erop of bijzonder gevormde potten met verschillende kleuren violen. Door dit alles te combineren met een ronde felgekleurde Cosidrum vuurtafel kun je de avonden nog heerlijk buiten vertoeven en genieten van alle energie om je heen.

Lijnen en vormen 

Zijn dit niet echt jouw tuinstijlen denk dan eens aan allerlei lijnen en vormen met elkaar te combineren. Met als basis de kleuren zwart en wit te gebruiken. Het is wel mogelijk om met winterplanten of bloemen wat kleurige accenten aan te brengen. Bij deze tuintrend kun je denken aan ronde potten en een skimma plant te combineren met vierkante potten en een bolchrysant. Heerlijk genieten van de herfst in eigen tuin. 

Ronde vormen 

De laatste tuin herfsttrend is het gebruik maken van ronde vormen. Heerlijk in je hangstoel ei tussen de ronde vormen in jouw eigen tuin. Zorg dat de planten op elkaar afgestemd zijn, bijvoorbeeld verschillende siergrassen. Zet deze in mooie ronde potten in verschillende hoogtes om alles mooi te combineren. Altijd al zo’n trendy hangstoel ei willen hebben in jouw tuin? Bekijk alle hangstoelen.

 

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!