De barbecue trends & tips van 2017

Eindelijk weer barbecueën 

We hebben het allemaal weer doorstaan: het koude en regenachtige weer. Eindelijk komt het mooie weer er aan en dat betekent lekker barbecueën! Tuinmeubelland heeft daarom voor jou een aantal handige barbecue trends en tips, speciaal voor het barbecue seizoen van 2017.

Dé Barbecue trends van 2017

Wat zijn eigenlijk de nieuwste barbecuetrends van dit jaar? Lees snel verder!

  • Barbecuetrend #1:  Barbecueën op locatie
   Laat je niet beperken tot je tuin. Ga op avontuur met je barbecue en ga op de meest mooie plekken barbecueën. Er zijn namelijk verschillende barbecues die je gemakkelijk mee kan nemen.  Zo heb je bijvoorbeeld de Jamie Oliver park BBQ in heel veel leuke kleuren. Of wat dacht je van de kogelbarbecue Barbecook Billy . Ook de innovatieve Lotusgrill is ideaal om mee te nemen. Met deze barbecues kan je heerlijk in het park of op het strand barbecueën met vrienden en familie. 

Bekijk alle houtskool barbecues >  

 • Barbecuetrend #2: Een buitenkeuken in de tuin 
  Barbecues worden steeds groter, luxer en mooier. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Boretti barbecues of de prachtige Jamie Oliver buitenkeukens. Met deze luxe gasbranders kan je gemakkelijk barbecueën met veel vrienden en familie. Er zijn namelijk in veel gevallen grote gasbranders en extra zijbranders tot je beschikking. Hiermee organiseer jij de leukste barbecues met het lekkerste vlees.

Bekijk alle gasbarbecues >  

 • Barbecuetrend #3:  Geen vlees op de BBQ
  Schrik niet, natuurlijk kan je vlees op je BBQ leggen. Toch zijn vele vissoorten en groentes op de barbecue ook erg lekker.  Je kan namelijk heerlijke groente spiesjes maken en deze op de barbecue leggen. Zo is er meer variatie en het smaakt ook nog eens hartstikke lekker. 
   
 • Barbecuetrend #4:  Flammkuchen
  Iedereen kent natuurlijk wel de pizza. Maar het Duitse broertje van de pizza is aan een sterke opmars bezig.  Deze Duitse ‘Flammkuchen’ zijn eenvoudig te bereiden. Kortom een heerlijk origineel barbecue hapje.

De barbecue tips van Tuinmeubelland:
De tips die je niet mag missen als je een heerlijke barbecue organiseert voor je familie of vrienden.

 1. Barbecuetip #1: Steek je barbecue veilig aan
  Het is waarschijnlijk al weer even geleden dat je de barbecue hebt aangestoken. Daarom heeft Tuinmeubelland een aantal handige tips hoe je het beste en veiligste jouw barbecue aansteekt. Lees voor uitgebreide tips ons Blog over het aansteken van de barbecue. 
  Heb je een houtskool barbecue, dan hebben we hier vast een paar korte tips. Tuinmeubelland raadt je aan om een lange Fire up gasaansteker te gebruiken bij het aansteken van je barbecue. Met deze aansteker steek je jouw barbecue een stuk veiliger aan.
  Bij een kolenbarbecue duurt het erg lang voordat deze op temperatuur is. Maar hiervoor heeft Tuinmeubelland een oplossing; Een BBQ starter van RVS. Met deze handige BBQ starter heb je binnen 20 minuten je kolen op temperatuur. Bekijk alle barbecue accessoires
 2. Barbecuetip #2: Gebruik een barbecuetang 
  Een tang is noodzakelijk om goed te kunnen barbecueën. Tuinmeubelland raadt aan om geen vork te gebruiken bij het omkeren van het vlees maar juist een speciale barbecuetang. Dit zorgt ervoor dat er geen vleessap uit het vlees loopt. Ook is een tang natuurlijk ideaal voor het goedleggen van de kolen. Bekijk alle barbecue accessoires

 3. Barbecuetip #3: Het BBQ rooster schoonmaken
  Het barbecue rooster moet natuurlijk na het barbecueën weer schoon gemaakt worden. Leg je BBQ rooster een nacht in het gras. Door de dauw weken de aangekoekte resten los. De volgende ochtend kan je met een stalen borstel eenvoudig je barbecue rooster schoonmaken en gaan de aangekoekte resten makkelijk weg. Ga je voor de makkelijke weg? Kies dan voor een barbecue cleaner spuitbus. 

Bekijk alle barbecue accessoires >  


Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En maak kans op een Tuinmeubelland waardebon van € 100,-