Tuintips voor de maand mei

Het voorjaar is begonnen! In deze tijd van het jaar beginnen de planten en bloemen weer bloeien en wordt het steeds kleurrijker in de tuin. Lees hier onze tuintups voor de maand mei.


Gazon en onderhoud

De maand april was de maand om te gaan beginnen met het maaien van het gras op een hoge maai stand, nu in de maand mei mag deze stand weer wat lager, vanaf de grond ongeveer 5 centimeter. Als je toch te laag maait komt er zon op de grond en kan er mos komen ontstaan, en dat willen we niet! Vele onkruiden zullen ook weer komen verschijnen, helaas kunnen deze niet mee worden genomen tijdens het maaien omdat ze er erg gevoelig voor zijn en moeten ze daarom er zelf worden uitgetrokken.

Slakken

Slakken is één van de vervelendste ongedierte. Ze komen vooral tijdens de nacht op en vreten aan de bladeren van uw plant. Voornamelijk de zachte bladeren! Hierdoor ontstaan er gaten in de bladeren van uw planten. Gelukkig is dit op een goede biologische manier te bestrijden zoals bijvoorbeeld slakkenkorrels. In de korrels zit een lokmiddel, deze korrels zijn niet gevaarlijk voor andere dieren in uw tuin zoals vogels.

Tuintips mei Tuinmeubelland

Onkruid

Helaas is het ook weer de tijd voor de onkruid om zich te laten zien. Maar gelukkig zijn er hier oplossing voor om het tegen te gaan of om het makkelijk te kunnen verwijderen. Onkruid zit ook voornamelijk tussen de stenen van het terras of van paden, dit is niet altijd makkelijk om het eruit te trekken. Daarom zijn er vloeibare middelen tegen onkruid die je met een spuit gemakkelijk tussen de stenen kan spuiten en waardoor de wortels van het onkruid af zal sterven.

Moestuin

Vanaf midden mei mag eigenlijk alles geplant en gezaaid worden omdat de kans op nachtvorst weg is. Aan het einde van de maand mei is het mogelijk om planten die gevoelig zijn uit te planten zoals de tomaat, komkommer, paprika, kropsla, koolrabi, peterselie en de spinazie. Het is ook weer de tijd om de eerste kruiden te kunnen oogsten! Toch is er in mei nog veel last van ongedierte, dit kan erg vervelend zijn voor je moestuin! Het kan handig zijn om uw moestuin dat te bedekken met insectengaas of onder het tuinvlies.

Vlinders 

De dieren komen ook weer rond de maand mei terug, dagvlinders zijn vaak te vinden bij de roze en paarse bloemen. Nachtvlinders zijn weer vaker te vinden op de gele en op de witte bloemen met een lekkere geur. De graslandvlinder zit graag in een bloemrijk grasland van parken of in de wegbermen. Vlinders zijn enorm dol op brandnetels, haal daarom niet alle brandnetels weg uit je tuin, laat ze kort en laat ze dan weer groeien om vlinders in je tuin aan te trekken.

Terrasplanten

Gebruik potgrond voor in de bloembakken voor je planten. Er zijn vele diverse planten voor op je terras, daarom is het soms erg lastig om een keuze te maken maar geen zorgen hier heb je een top 10 van de terrasplanten! Mandevilla, Vlinderlavendel, Hortensia, Petunia, Geranium, Verbena, Spaanse margriet, Bougainville, Lobelia en de Surfinia. Al deze planten bestaan uit mooie en vrolijke kleuren voor op je terras of balkon!

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!