Koopzondag 21 april: 4 mega stores open >

Onderhoud bamboe tuinmeubelen

Bamboe tuinmeubelen onderhoud je het beste met een specialistisch reigingings- en onderhoudsmiddel. Producten vind je hier direct onder, voor advies kijk je onderaan de pagina.

Foto_Bamboo_
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

Van hoog naar laag sorteren
 1. Exotan
  Exotan Care teak bamboe reiniger - 1000ml
  Exotan Care teak bamboe reiniger - 1000ml
  € 24,95 incl. BTW
 2. Exotan
  Exotan Care Bamboo beschermer transparant - 1000ml
  Exotan Care Bamboo beschermer transparant - 1000ml
  € 39,95 incl. BTW
per pagina

Het onderhouden van bamboe tuinmeubelen

Bamboe is een natuurlijk, stevig materiaal. In de fabriek krijgt de set al de eerste laag protector mee.

Alle bamboe elementen worden in de fabriek bij elkaar gezocht en al eens gemonteerd en later weer gedemonteerd en verpakt. Zo weten wij zeker dat het passend is. Ieder deel is dus uniek!

Het advies is het bamboe minstens drie keer per jaar te behandelen. Hiervoor heb je nodig de reiniger, schuurspons, protector en indien wenselijk een teakolie.

Onderhoudsadvies voor bamboe buitenmeubelen

Je begint met de reiniging van het product, dit kan met de speciale reiniger (ECP250) van Exotan en de schuurpad (ECP455-P) of schuursponsje. Als je deze stap hebt doorgenomen laat je de set even heel goed drogen. Als de set goed droog is kan deze behandeld worden met de Bamboo protector (ECP340). Na verloop van tijd zal het bamboe wel vergrijzen, wens je dit tegen te gaan, dan kun je in plaats van de protector een teakolie gebruiken in de gewenste kleur.

Bamboe is en blijft een natuurproduct. Het kan dus voorkomen dat door klimaat, temperatuur en vochtigheidsverschillen het bamboe verkleurd en hierin haarscheuren ontstaan.

Helaas is dit iets wat je niet kunt voorkomen bij bamboe en wordt gezien als de charme van het bamboe product. Verkleuringen, haarscheurtjes en zwarte puntjes hebben geen invloed op de kwaliteit en constructie. Het verwijderen van deze vlekjes en zwarte puntjes kan met bovenstaand advies.

Voor_behandeling_en_na_behandeling_Bamboo_1

Moet je bamboe ook afdekken met een afdekhoes?

Je kan bamboe het beste niet afdekken. Het is een natuurproduct en dit moet kunnen ademen. Verstop je de set onder een hoes van verstikt deze. Zorg voor goed onderhoud, zoals hier boven beschreven. Indien mogelijk is het, het beste de set in de winterperiode droog op te bergen. Bamboe is rond en hol van binnen. Door de vrieskou kan er vocht komen in het bamboe. Hierdoor kunnen er haarscheuren ontstaan, dit wil je liever voorkomen. 

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze specialisten altijd voor je klaar staan om je te adviseren. 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.

Impressie Tuinmeubelland winkels