Dit weekend: koopzondag in 4 Mega stores>

Het onderhoud van natuursteen tuinmeubelen

Natuursteen, oftewel graniet, gaat vaak jarenlang mee. Onderhoudsproducten vind je hier direct onder, voor advies kijk je onderaan de pagina.

natuursteen-onderhoud
Geen producten gevonden voor deze selectie.

Onderhoud natuursteen

Tuinmeubelen vervaardigd uit natuursteen hebben een chique uitstraling en zijn makkelijk te combineren. Natuursteen is een materiaal wat heel stijlvol gecombineerd kan worden met kunststof of vlechtwerk tuinstoelen. Een natuurstenen tuintafel die een leven lang mee gaat, is iets om goed te onderhouden. Tuinmeubelland geeft je een aantal tips om de meubelen goed te onderhouden. Voer twee keer per jaar goed onderhoud uit aan jouw tuinmeubelen, dit bestaat uit:

 • Beschermen
 • Reinigen
 • Opbergen

Bekijk alle natuursteen tuintafels  

Beschermen van natuursteen

Je kunt een natuurstenen tuintafel of andere tuinmeubelen van natuursteen een extra beschermlaag geven door het gebruik van een beschermer op basis van nanotechnologie. Deze beschermer biedt de ultieme en meest langdurige bescherming tegen het aanhechten van vuil. De beschermer zorgt voor een hoogwaardige, slijtvaste en ademende coating. Herstelt en voorkomt kleurverandering.

 • Voorkomt het aanhechten van vuil
 • Een kwalitatief hoogwaardige coating
 • Herstelt kleur en voorkomt kleurverandering
 • Tast het materiaal niet aan.

Reinigen van natuursteen

Natuursteen kun je eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel en een sopje groene zeep. Gebruik geen agressief reinigingsmiddel wanneer je de natuursteen tafel schoonmaakt. Tuinmeubelland adviseert om het tafelblad schoon te maken met een onderhoudsproduct speciaal voor natuursteen zoals een reiniger en beschermer. Met de natuursteen reiniger met polijstbestanddelen verwijder je eenvoudig vlekken, zoals kalkaanslag (kringen van glaswerk), wijn- en vetvlekken, vogel uitwerpselen.

 • Een zeer krachtige reiniger
 • Tast het materiaal niet aan

Het gebruik van natuursteen onderhoudsproducten

Tuinmeubelland legt graag stap voor stap het gebruik van de reiniger en beschermer uit:

 1. Zorg ervoor dat het oppervlakte zand vrij is
 2. Schud de flacon goed voor gebruik
 3. Spuit het product op het oppervlakte
 4. Laat het product kort inwerken
 5. Gebruik veel water om het schoon te spoelen en maak het droog met een schone doek.
 6. Belangrijk: zorg ervoor dat de reiniger of beschermer niet vroegtijdig opdroogt.

Beschermhoes voor je tuintafel

Naast het goed onderhouden met onderhoudsmiddelen voor natuursteen is het ook belangrijk om de tuintafel of tuinset af te dekken met een beschermhoes. De beschermhoezen van polyester en heeft een hoogwaardige PU coating. De afdekhoes biedt bescherming wanneer de tuintafel niet wordt gebruikt. Tuinmeubelland verkoopt meerdere beschermhoezen in verschillende afmetingen, zo is er altijd wel een beschermhoes die past bij jouw tuintafel.

Wil jij meer te weten komen over tuintafels vervaardigd uit natuursteen? Lees dan meer informatie in de blog 'Wat zijn natuursteen tuinmeubelen'.

Bekijk alle beschermhoezen  

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de Tuinmeubelland mega stores, waar onze medewerkers altijd voor je klaar staan om je te adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en vindt wat je zoekt. Meer weten over de faciliteiten per tuinmeubelwinkel? Kijk dan op de winkelspagina's van:

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.