Zondag 22 mei: Dronten, Veghel, Zaandam open!

Het onderhoud van spraystone tuinmeubelen

Spraystone tuintafels onderhoud je het beste met een specialistisch reigingings- en onderhoudsmiddel. Producten vind je hier direct onder, voor advies en video instructie kijk je onderaan de pagina.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Onderhoud spraystone

Een tafelblad vervaardigd uit spraystone bestaat uit een kunststof samenstelling wat op veiligheidsglas wordt gespoten. Je krijgt hierdoor een duurzaam, slijtvast en stijlvol tafelblad die het uiterlijk van natuursteen heeft. Wanneer je tuinmeubelen goed onderhoud zal dit de levensduur bevorderen. Herhaal de behandeling zo'n twee keer per jaar. Tuinmeubelland geeft je een aantal tips, zodat je spraystone tuintafel nog langer mee gaat. Goed onderhoud bestaat uit:

 • Beschermen
 • Reinigen 
 • Opbergen

Spraystone onderhoud: instructie video

Onderhoudsmiddelen voor spraystone

Spraystone kun je eenvoudig schoonmaken met een zachte borstel en een sopje groene zeep. Gebruik geen agressief reinigingsmiddel wanneer je de tafel schoonmaakt. Tuinmeubelland adviseert om het tafelblad schoon te maken met een onderhoudsproduct speciaal voor Spraystone. Tuinmeubelland heeft meerdere onderhoudsproducten van het merk Starbright die speciaal gemaakt zijn om spraystone te kunnen reinigen en te kunnen beschermen.

Met de spraystone reiniger verwijder je diep ingetrokken vlekken, zoals vogel- en spinnen uitwerpselen, groene aanslag en bomenhars. De spraystone reiniger heeft:

 • Een zeer krachtige reiniger
 • Tast het materiaal niet aan
 • Inhoud van 500 ML

Het gebruik van de spraystone reiniger

Tuinmeubelland legt graag stap voor stap het gebruik van de reiniger uit:

 1. Schud de flacon goed voor gebruik
 2. Spuit de reiniger op het oppervlakte wat je wilt behandelen
 3. Laat het product minimaal 10 minuten inwerken
 4. Haal het vuil weg met een borstel. Gebruik geen doek, dit in verband met pluizen
 5. Gebruik veel water om het schoon te spoelen en maak het droog met een schone doek.
 6. Belangrijk: zorg ervoor dat de reiniger niet vroegtijdig opdroogt.
 7. Herhaal de behandeling gemiddeld twee keer per jaar

Extra bescherming spraystone

Je kunt je spraystone tafelblad een extra beschermlaag geven, zodat de tafel een langere levensduur krijgt. De Spraystone beschermer geeft niet alleen een extra beschermlaag, maar beschermt ook tegen vuil. Zorg ervoor dat het oppervlak goed schoon is. De Spraystone beschermer is van het merk Starbright:

 • Uiterst sterk UV-filter
 • Voorkomt het aanhechten van wijn- en vetvlekken, vuil, vogel- en spinnen uitwerpselen, kalkaanslag, groene aanslag, verkleuring en overige aanslag
 • Een kwalitatief hoogwaardige coating en kleurbehoud
 • Tast het materiaal niet aan.

Beschermhoes voor je tuintafel

Tuinmeubelland raadt aan om je tuintafel met spraystone tafelblad af te dekken met een beschermhoes, wanneer je de tafel niet gebruikt. De beschermhoes is van polyester en heeft een hoogwaardige PU coating. De afdekhoes biedt bescherming wanneer de tuintafel niet wordt gebruikt. Tuinmeubelland verkoopt meerdere beschermhoezen in verschillende afmetingen, zo is er altijd wel een beschermhoes die past bij jouw tuintafel.

Bekijk alle tuinset beschermhoezen  

De Tuinmeubelland mega stores

Tuinmeubelland nodigt je graag uit om een bezoek te brengen aan één van de vier Tuinmeubelland mega stores, waar onze medewerkers altijd voor je klaar staan om je te adviseren. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en vindt wat je zoekt. Meer weten over de faciliteiten per tuinmeubelwinkel? Kijk dan op de winkelspagina's van:

Tuinmeubelland Dronten (XL 3000 m2)

Tuinmeubelland Hardenberg (XXL 5000 m2) Nieuw!

Tuinmeubelland Veghel (XL 3500 m2)

Tuinmeubelland Zaandam(XL 2500 m2) 

Of neem contact op met de Tuinmeubelland Klantenservice.