Tuintips voor de maand juli

De zomer is begonnen! Tijd voor het mooie weer, gezellige barbecues en veel waterpret. Lees in deze blog hoe jij je tuin mooi kan houden in deze warme maand. 


Beplanting

In de maand juli zijn er nog mooie bloemen in de bloei, zorg tijdens de warme dagen er wel voor dat ze goed besproeit worden, anders drogen de planten erg snel uit. Geef ze vroeg in de ochtend al water, planten nemen in de avond en in de nacht bijna geen water meer op. Geef ze vooral niet in de middag water, anders zullen de bladeren van je plant verbranden door de zon.
De maand juli is ook een maand om bloemen af te snijden.  Knip of snijd de bloemen schuin van de plant af en zet ze zo snel mogelijk in een vaas met water, zo heb je de zomer ook binnen huis.

Snoeien

Deze maand is het de perfecte maand om te gaan beginnen met het snoeien van de fruitbomen. Het is erg belangrijk om dit te doen zodat het licht goed bij de vruchten kan komen zodat de vrucht goed door kan groeien, de vrucht haalt namelijk de energie uit het zonlicht. Gebruik voor het snoeien van de fruitbomen, goede en scherpe gereedschap. Anders loop je kans op snoeiwonden bij de boom, deze wonden hoeven in de zomer niet behandelt te worden want in de zon drogen ze met 20 minuten op. Houd er rekening mee dat de boom wel n balans moet blijven staan en dat je aan alle kanten evenveel va de boom af snoeit.

Tuintips juli Tuinmeubelland

Moestuin

In de maand juli is het tijd o broccoli te gaan planten, broccoli kan worden gepland tot en met begin augustus. Vooral op zeer lichte gronden kan broccoli erg goed groeien! Radijs kan je ook deze maand goed planten, Radijs kan gezaaid worden tot en et de maand september, en vier weken na het oogsten kan radijs worden geoogst. Sla, tuinbonen, bietjes en andijvie kan deze maand ook mooi uit de moestuin worden geplukt.

De vijver

Door het warme weer van de afgelopen weken en door de warme dagen in de maand juli is het erg belangrijk o een keer de pomp en de vijver schoon te maken, door het ware weer groeien de algen namelijk veel sneller. Om een vijver goed schoon te maken is het belangrij om eerst alle vijverplanten goed te snoeien. Na het snoeien, haal je al het afval van de bodem weg en alle losse blaadjes die boven op het water liggen. En als laatste zorg je dat de pomp goed schoon is, hou ook nog regelmatig de waterpeil in de gaten tijdens de warme dagen want dan verdampt het water wat meer.

Bladluis

De maand juli is de hoofd maand van bladluizen, met het warme weer komen de bladluizen tevoorschijn. Bladluis is gelukkig redelijk makkelijk te bestrijden met een vloeibaar middel wat te verdunnen is met water. Vervolgens ga je et een drukspuit langs de planten waar je bladluis hebt, binnen een zeer korte tijd heb je geen last meer van bladluis op de planten. Ook kan het helpen om lieveheersbeestjes op het blad te zetten, die leven namelijk van bladluis.

Voordeelmail & inspiratie van Tuinmeubelland!

Op de hoogte blijven van tuintips, tuintrends en aanbiedingen?

Schrijf je in voor de voordeelmail

En maak kans op een waardebon van € 100,-!